*Nettavisen* Nyheter.

ESA skal undersøke Hurtigruten på ny

EFTAs overvåkingsorgan ESA skal undersøke om Hurtigruten har fått for mye betalt for tjenester selskapet utfører for det offentlige.

09.12.15 17:11

Dette omfatter kontrakten med norske myndigheter for perioden 2012-2019, og ESA har mottatt to klager. Klagerne hevder blant annet at Hurtigruten mottar betydelig mer støtte enn i forrige kontraktsperiode, og at Hurtigruten mottar kompensasjon for passasjerplasser som skulle inngått i det offentlige transporttilbudet, men som isteden selges til cruisepassasjerer, opplyser ESA onsdag.

– ESA har besluttet å åpne en formell undersøkelse for å avklare om Hurtigruten er blitt overkompensert i strid med reglene for offentlig støtte i EØS-avtalen. ESA vil også undersøke om alle som ønsker å reise med Hurtigruten, har reell tilgang til det offentlige transporttilbudet, sier ESA-president Sven Erik Svedman.

Beslutningen om å åpne formell undersøkelse betyr ikke at ESA har konkludert i saken, blir det understreket.

I 2011 konkluderte ESA med at Hurtigruten hadde mottatt ulovlig statsstøtte. Den gangen dreide det seg om en ekstrabevilgning fra staten i 2008 på 181 millioner kroner som overvåkingsorganet mente var i strid med EØS-avtalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.