RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESA ut mot NRK-lisensen

Oslo (NTB): EFTAs overvåkingsorgan (ESA) mener finansieringen av NRK i dag er i strid med EØS-lovgivningen. Problemet er NRKs kommersielle virksomhet.

ESA krever nå at NRKs finansieringsmodell endres på enkelte punkter. melder ABC Nyheter.

ESA krever ikke at lisensfinansieringen fjernes, men at det opprettes bedre kontrollrutiner for å kartlegge hva lisenspengene faktisk går til. Det viktigste kravet er separat bokholderi for allmennkringkastingsdelene av NRK og de kommersielle aktivitetene.

Siden NRK er finansiert gjennom TV-lisensen, kan dette sees på som en form for offentlig støtte. Når også NRK konkurrerer med private tjenester blir det problematisk.

TV 2 klaget inn NRK Aktivum for EFTA i 2003, der konkurrenten beskyldte Aktivum for å dumpe prisene. TV 2s klage førte ikke fram, men ESA har senere gransket NRKs lisensfinansiering nærmere. Da kom det fram at dagens finansieringsmodell ikke er på linje med EØS-reglene om kringkasting.

NRK tar imidlertid det hele med ro. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere