RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESB-budskap ga mindre virkninger på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Einar Olsen): Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet torsdag på 417,62 poeng, en nedgang på 1,25 prosent. Nedgangen fulgte samme mønster som de øvrige børsene i Europa, men var naturlig nok ikke like sterk.

I alt 40 selskap på hovedlista sank i verdi, blant dem Statoil (-0,69 prosent), DNB (-1,98) og Norsk Hydro (-3,18). Ti selskaper steg, mens sju selskap sluttet uendret etter en dagsomsetning på 3,2 milliarder kroner. Oljeprisen holdt seg stabilt over 106 dollar, og den norske krona var minst like sterk mot euro som tidligere i uka.

I analytikermiljøene var det mange som hadde ventet at Den europeiske sentralbanken ESB skulle kommet med tiltak som styrket euroen på denne torsdagen, men slik gikk det ikke. I stedet fastslo bankens ledelse at eurosonens problem er finanspolitikken og politikernes manglende handlekraft.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities sier til E24 at markedene har en tendens til å overreagere. Selv er han ikke skuffet over ECBs beslutninger. Han viser til de sterke erklæringene om at euroen skal reddes. Andreassen mener også at enstemmigheten i EUs sentralbank er viktig for de avgjørelser som skal tas fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere