Gå til sidens hovedinnhold

ESB holder renta uendret

Frankfurt (NTB-AFP): Den europeiske sentralbanken holder styringsrenta rekordlav på 0,75 prosent.

Ekspertene hadde ventet nettopp den avgjørelsen på torsdagens rentemøte, det første i sentralbanken ESB i 2013. Noen økonomer mener imidlertid også at sentralbanksjef Mario Draghi kan holde muligheten åpen for ytterligere rentekutt for å bistå eurosonen dersom situasjonen i kriselandene i det europeiske valutasamarbeidet forverres.

- Den økonomiske svakheten i eurosonen er ventet å fortsette inn i 2013. Senere på året bør den økonomiske aktiviteten gradvis ta seg opp, sa Draghi etter torsdagens ESB-møte og sa renteavgjørelsen var enstemmig.

Arbeidsledigheten i eurosonen er fortsatt rekordhøy og lå i november på 11,8 prosent. Det betyr at nesten 19 millioner mennesker står uten arbeid i de 17 eurolandene.

Men man ser ifølge nyhetsbyrået AFP også tegn til bedring på visse områder. Torsdag kunne Spania og Italia ta opp nye lån til en lavere rente enn tidligere, et tegn på at finansmarkedenes tiltro til landenes økonomi bedres.

Spania solgte statsobligasjoner for totalt 5,8 milliarder euro, hovedsakelig med en løpetid på fem år, til en rente på 3,99 prosent. Ved forrige auksjon måtte Spania betale 4,68 prosent i rente. Italia hentet torsdag inn 8,5 milliarder euro i korttidslån til en rente på 0,86 prosent, det laveste nivået på tre år. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk