RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESB øker ikke nødfinansieringen av Hellas' banker

Sist oppdatert:
Den europeiske sentralbanken (ESB) har ikke besluttet å øke krisefinansieringen til greske banker, ifølge en kilde i det greske bankvesenet.

Greske banker har vært stengt siden mandag, men onsdag åpnet noen filialer slik at pensjonister uten bankkort kunne få utbetalt pensjon.

Søndag vedtok Den europeiske sentralbanken å forlenge tilførselen av kreditt så greske banker fortsatt kan drive utbetalinger til kundene sine. Men ESB økte ikke beløpet, noe som tvang greske myndigheter til å innføre kapitalkontroll. Bankene har nemlig ikke nok kontanter i kassa til å frigi milliardene av sparepenger nervøse grekere ønsker å ta ut.

Det kom ikke noe nytt vedtak da ESBs ledelse onsdag møttes for å vurdere nødlånene på ny, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilde.

– Banken er klar til å gripe inn når nødvendig, sier kilden.

Det har ikke kommet noen bekreftelse fra sentralbanken på opplysningen, men også Bloomberg melder at nødfinansieringen som søndag ble frosset på 90 milliarder euro, forblir uendret.

Om ESB hadde besluttet å skru igjen krana, ville det fort blitt slutt på de greske bankenes likviditet og dermed statens bæreevne. Spørsmålet er hvor lenge sentralbanken vil fortsette støtten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere