RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eskil Pedersen høster støtte i Telemark

AUF-leder Eskil Pedersen har vært leder i nestleder i AUF i fire år, men det er usikkert om han får stortingsplass.
AUF-leder Eskil Pedersen har vært leder i nestleder i AUF i fire år, men det er usikkert om han får stortingsplass. Foto: Erik Pettersen
Sist oppdatert:
AUF-lederen kom et steg nærmere stortingsplass neste år etter kveldens nominasjonsmøter i Telemark Ap.

AUF-leder Eskil Pedersen kommer fra Skien i Telemark, og har tidligere i år takket ja til å la seg nominere til Telemark Arbeiderpartis stortingsliste.

I forrige uke uttrykte flere lokallag i Telemark sin skepsis til å ha den profilerte ungdomspolitikeren og Utøya-overlevende på en relativt sikker 3.-plass på Telemark Arbeiderpartis stortingsliste.

- Personlig synes jeg Eskil Pedersen er en utrolig dyktig politiker, men jeg synes det er mest riktig at han bør prøve å skaffe seg en plass i Oslo, hvor han har hus og har holdt til veldig lenge, sa leder av Tinn Arbeiderparti Finn-Arild Bystrøm.

Men etter at mandagens nominasjonsmøter ble holdt i Skien, Kragerø og Drangedal, ble det klart at det store flertallet av medlemmene der har gått inn for Eskil på 3. plass.

AUF engasjerer seg
Pedersen fikk 43 stemmer mens Christian Tynning Bjørnø fra Porsgrunn fikk 8. Kragerø gikk enstemmig inn for at Pedersen skulle få 3.-plassen.

Telemark AUF har i det siste gått i bresjen for å løfte Pedersen opp til et sete på stortinget. Lederen, Elisabeth Wickstrøm Åkredalen, mener de foreløpige målingene viser at Pedersen har stor støtte.

Det vil derfor være stor spenning til hva Porsgrunn Ap, det andre store lokallaget i Telemark i tillegg til Skien, vil bestemme seg for på sitt nominasjonsmøte. De to lokallagene har historisk sett ikke pleid å være enige.

- Har stor støtte
- Det virket som om det var de som var imot Eskil som fikk snakke høyest og det ga et inntrykk av at han har null støtte i Telemark, men det har han, sier Åkredalen til Nettavisen.

Telemark AUF mener at Eskils kontaktnettverk kan være svært positivt for Telemark Ap når det gjelder å gjennom få fylkeslagets politikk.

- Eskil Pedersen har vært leder for AUF i to år, og tidligere nestleder i ytterligere to år. Kontaktnettverket hans er helt unikt, noe ingen andre på fylkeslista kan vise til, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere