RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Paul Weaver, Nettavisen)

Eskil Pedersen tapte kampen om tredjeplassen

Sist oppdatert:
AUF-lederen tapte kampen om 3. plassen på stortingslista til Telemark Ap mot fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø.

AUF-lederen meldte seg inn i Porsgrunn Arbeiderparti i mars i år. Kampen om tredjeplassen på fylkets liste, som lar kandidaten kjempe om en plass på Stortinget, stod mellom ham og fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø.

I dag har Telemark Arbeiderparti tre representanter på Stortinget, Terje Lien Aasland, Gunn Olsen og Sivgald Oppebøen Hansen. Det er antatt at Telemark får inn to eller tre representanter ved neste stortingsvalg.

Det var på forhånd ventet at kampen om tredjeplassen på Telemark Arbeiderpartis stortingsliste kom til å bli jevn. Og det ble den. Til slutt var det 19 stemmer som skilte mellom AUF-leder Eskil Pedersen og fylkesvaraordfører Christian Tynning Bjørnø, skriver Telemarksavisa.

Terje Lien Aasland ble enstemmig valgt på førsteplass og Lene Våglid på andreplass. Videre på lista vil Lise Wiik fra Notodden få fjerdeplassen mens det kan bli ny kampvotering mellom Eskil Pedersen og ordfører Sven Tore Løkslid fra Hjartdal på femteplassen. Om ikke Eskil Pedersen velger å trekke seg fra den kampen, i og med at han nå ikke har mulighet til en stortingsplass.

- Det er ikke viktig for meg å komme høyest opp på lista når jeg ikke fikk tredjeplassen. Jeg håper derfor at vi kan gå samlet inn for Sven Tore Løkslid på femteplass, sier Eskil Pedersen, og trakk seg fra kampen om femteplassen.

Eskil Pedersen ble så foreslått på syvendeplass, noe han takket ja til.

Den totale listen blir da: Terje Lien Aasland, Lene Vågslid, Christian Tynning Bjørnø, Lise Wiik, Sven Tore Løkslid. Wenche Jansen Tveitan, Eskil Pedersen, Elisabeth Aakredalen, Finn Arild Bystrøm, Linda Holien, Robin Kåss og Hedda Foss Five.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere