*Nettavisen* Nyheter.

Eskil Pedersen vil ha kartlegging av ekstremister

Oslo (NTB): AUF-leder Eskil Pedersen mener at regjeringen bør opprette et utvalg som skal kartlegge ekstremistiske miljøer og som skal foreslå tiltak for å forebygge og bekjempe ekstremisme.

Pedersen mener at et slikt utvalg kan analysere innsats på alle nivåer: Politiets sikkerhetstjeneste (PST), politikk, organisasjonsliv, skolesystem og religiøse grupper.

- Det trenger ikke nødvendigvis være en kommisjon som ender i en offentlig utredning, men et utvalg med en bred tilnærming, på linje med mannsrolleutvalget eller likestillingspanelet, sier Pedersen til Aftenposten.

Han viser til at Oslo tingrett har slått fast at 22. juli-angrepet var et politisk attentat fra en høyreekstremist.

- Siden terroren rammet, har vi tatt beredskap på alvor, særlig gjennom 22. juli-kommisjonens rapport. Men holdningsarbeidet har vært mangelfullt, sier AUF-lederen.

Han mener at et regjeringsoppnevnt utvalg kan bidra til å sette ekstremisme på dagsordenen. Et slikt utvalg kan vurdere hvilke typer udemokratiske krefter som finnes i Norge og i hvilket omfang de eksisterer, mener han. Målet hans er å starte en nasjonal debatt som foregår i offentlighet, i klasserom og rundt middagsbord. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.