KLIMATILTAK: Økt CO2-avgift vil bety dyrere besin og diesel, men Støre-regjeringen mener det totale avgiftstrykket for bilistene ikke skal øke.

Påtroppende klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sier avgiftene på bensin og diesel skal opp, men vil et stykke på vei skjerme bilistene for de verste utslagene av økt CO2-avgift, til de har rukket å gå over til utslippsfri transport.

Regjeringen vil gradvis øke CO2-prisen opp til 2000 kroner tonnet i 2030, og den nye klimaministeren fikk spørsmålet i Politisk kvarter på NRK fredag; vil det bety dyrere bensin og diesel?

- Vil skjerme pumpeprisen foreløpig

- Det vil jo det på sikt. CO2-prisen vil gå opp fordi det skal bli dyrere å slippe ut. Så vil vi skjermpe pumpeprisen foreløpig, blant annet gjennom redusert veibruksavgift. Vi tar hensyn til at en del mennesker ikke har rukket å gå over til utslippsfri transport. Vi trenger ikke å plage dem unødvdendig. Overgangen til elbil vil gå fort likevel, svarte Espen Barth Eide, som møtte Frp-leder Sylvi Listhaug til debatt i radiostudioet.

Se Barth Eide og Listhaugs klima-konfrontasjon:

Mener Ap har tatt innversvingen på Sp

Listhaug mener regjeringen legger opp til en lettvin omgang med skattebetalernes penger.

- Bare ordet klima kommer opp så ruller det ut milliarder på milliarder, sa Listhaug blant annet og mente Arbeiderpartiet her har tatt innersvingen på Senterpartiet.

- Dette er et gigantisk løftebrudd fra Sp, sa Frp-lederen.

Har ikke detaljene klare

Hvor mye bilistene kan vente seg i økt pumpepris, kunne Barth Eide ikke svare på.

- Detaljene kommer når vi kommer med budsjettet. Dette er et litt komplisert regnestykke, forklarte han og understreket sitt hovedpoeng:

- CO2-avgiften skal opp, og skal vi gi delvis kompensasjon for det, blant annet gjennom redusert veibruksavgift. Det samlede avgiftstrykket går ikke opp, selv om CO2-avgiften går opp, sa han.