Se videointervju med assisterende helsedirektør Espen R. Nakstad her:

MARMORSALEN (Nettavisen): Spørsmål om hvem som takker ja/nei til vaksine - og veien videre i gjenåpningen - dominerte pressekonferansen onsdag.

Nettavisen snakket med assisterende helsedirektør Espen R. Nakstad like etterpå om noe helt annet.

- Nakstad, nå er det veldig mange som er lei hjemmekontor: Når blir det slutt på det?

- Du, vi er lei alle sammen, både av hjemmekontor og av smittevernråd og det meste, og det er klart at når en stor del av den voksne befolkningen blir vaksinert i sommer, vil mange av disse tiltakene ikke lenger være nødvendige, sier Nakstad til Nettavisen.

Vi er ikke helt der ennå:

- Jeg tror det er nødvendig at vi har det frem til sommerferien, så vil vi se hvordan det står til med smitten, at vi ikke har fått noe mutasjoner som endrer spillereglene.

Les også: Nakstad med klar oppfordring: - Smittestopp-appen en billig forsikring

I så fall har vi noe godt i vente:

- Hvis det ikke skjer, så vil vi sannsynligvis starte høsten med normale forhold både på skoler og universitet og i arbeidsmarkedet, sier Nakstad.

- Svake smittevern-råd for hjemmekontor

- De færreste på hjemmekontor etter ferien, altså?

- Ja, dette er noe arbeidsgivere og -takere må vurdere, for det har noen fordeler med delvis hjemmekontor. Det har vi lært mye om i denne pandemien, sier han.

Men for dem som fortsetter med en ny arbeidsløsning, vil de faglige rådene være svekket:

- De smittevern-messige argumentene for å holde seg på hjemmekontor vil bli mye svakere når alle er vaksinert hvis pandemien i prinsippet ikke lenger gjør seg gjeldende i Norge. Men det er litt tidlig å si hvordan det blir for vi får stadig nye overraskelser i denne pandemien, sier Nakstad ti Nettavisen.

Se også denne videosnutten: