Gå til sidens hovedinnhold

Espen Teigen blir journalist i Nettavisen

Sylvi Listhaugs rådgiver slutter i politikken og blir økonomi-journalist i Nettavisen.

- Espen Teigen har vist betydelig teft i få fram saker som folk er opptatt av. I tillegg har han store kunnskaper og erfaring som vil være gull verdt i den nye rollen som økonomijournalist i NA24, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

NA24 er Nettavisens økonomiseksjon. Etter planen starter Espen Teigen (26) i sin nye jobb ved nyttår.

I NA24 skal han skrive om offentlig pengebruk. Ifølge den siste kvartalsstatistikken til Statistisk sentralbyrå står offentlig forvaltning for nærmere 1.700 milliarder kroner i utgifter i siste kvartal - og økningen er på 3,9 prosent de siste fire kvartalene.

- Jeg er sikker på at det skjuler seg viktige og gode saker i den enorme pengebruken, sier Stavrum.

I NA24 skal Espen Teigen være økonomijournalist, med hovedvekt på offentlig ressursbruk. Han skal ikke dekke partipolitikk eller kommentere politikk.

- Selvsagt ligger det politiske beslutninger bak offentlig pengebruk, og det er jo kjent at Espen Teigen har arbeidet for et parti som er kritisk til offentlig sløsing. Men vi har ansatt en økonomireporter, ikke en politisk kommentator, sier Stavrum.

Les: Nettavisen søker etter seks journalister

Drøm om media

- Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe i media. Og Nettavisen er en stor og viktig aktør i det norske medielandskapet, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier han.

Teigen har tidligere vært frilansjournalist i lokalpressen i Stjørdal, men er mest kjent for å ha vært politisk rådgiver for Sylvi Listhaug (Frp), både da hun var innvandrings- og integreringsminister, og da hun var justisminister.

Da Listhaug måtte gå av i mars i år, ble han med som hennes rådgiver på Stortinget også.

- Men nå er du lei av politikken?

- Nei, jeg er ikke lei av politikk. Men etter åtte år med parti- og regjeringsapparat, i tillegg til Stortinget, er det på tide å prøve noe annet. Jeg er veldig takknemlig overfor de som har gitt meg så mange muligheter.

Stå i stormen

- Du har jo noen stormer bak deg sammen med Listhaug, regner du med å måtte stå i stormen som journalist også?

- Dette er jo en helt annen rolle. Nå legger jeg politikken bak meg, og blir uavhengig journalist. Det er et stort ansvar. Men om jeg må forsvare saker, så er jeg selvsagt beredt på det. Jeg er ikke den første som bøyer av, sier Espen Teigen.

Han overleverte sin oppsigelse til Sylvi Listhaug på fredag.

Flere ansettelser

I tillegg til Teigen er det tidligere offentliggjort at også Jan Revfem (56), Oda Ulfsbøl Aarseth (36) og Morten Solli (52) er ansatt som økonomijournalister i NA24 og begynner ved nyttår.

Revfem har bakgrunn fra Finansavisen, E24 og Teknisk Ukeblad, i tillegg til banknæringen.

Oda Ulfsbøl Aarseth har bakgrunn fra blant annet E24, Dagens Næringsliv og Aftenpostens økonomiredaksjon, og arbeider nå i Kapital.

Morten Solli kommer fra Egmont-systemet, sist som ansvarlig for brukertesting. Han har også bakgrunn fra Computerworld.

- Vi har fått et knallteam
Sjefredaktør Gunnar Stavrum er svært fornøyd med nyansettelsene og mener at avisen nå styrker dekningen av økonomi kraftig.

- Vi har fått på plass et knallteam som styrker vår økonomijournalistikk vesentlig på mange områder, sier Gunnar Stavrum.

- Økonomi har alltid vært en viktig bærebjelke i Nettavisen, enten det gjelder personlig økonomi, arbeidsplassene våre eller offentlig ressursbruk. Nå får vi på plass kompetanse på alle disse områdene.

- De erfarne og kompetente journalister som nå kommer inn har god kunnskap om viktige områder som eiendom, bank- og finans, forbrukersaker og økonomisk kriminalitet.

- Og så er det morsomt å styrke oss på offentlige ressursbruk, sier Stavrum.

Les: Nettavisen søker etter seks journalister- søknadsfrist 18. november

Les også

Nettavisen søker seks journalister

Kommentarer til denne saken