RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Estere bygger fylkesbygg for slavelønn

Bygningsarbeidere fra Estland tjener under 100 kroner timen på arbeidet med Olsvik videregående skole. - Hårreisende, mener fylkesordføreren.

Fem bygningsarbeidere fra Estland er med på arbeidet med å bygge det nye skolebygget i Olsvik. De tjener under 100 kroner timen - godt under norsk minstelønn. De fem jobber for landsmannen Talvar Otsus, som er underleverandør for Leigland Bygg.

- Jeg vil helst betale dem norsk lønn, men har ikke råd til det, sier Otsus til NRK Hordaland. Han hevder han må ha mye bedre betalt fra Leigland Bygg før han kan betale norsk lønn.

Leigland Bygg avviser at de har ansvaret, og hevder de har kontraktsfestet med det estiske selskapet at arbeiderne skal ha norsk minstelønn.

På toppen av systemet, sitter Hordaland fylkeskommune, som byggherre. Det gjør at bygget ikke er privat, men en offentlig byggeplass. Fylkeskommunen har med i sine kontrakter at alle skal ha norsk minstelønn - også underleverandørene. Nå vil fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg rydde opp.

- Det er hårreisende lønnsforhold dette. Fylkeskommunen skal i hvert fall medvirke til at de som jobber for oss skal ha skikkelige vilkår. Vi lover at vi skal rydde opp i det, sier Nyborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere