Jemenittiske myndigheter opplyser at én person er funnet i live og reddet opp fra havet utenfor kysten av Komorene etter flystyrten natt til tirsdag, melder Reuters.

– Vi kjenner fortsatt ikke til nasjonaliteten eller kjønnet til personen som er reddet. Vi har nettopp fått vite av myndighetene på Komorene at én person er reddet, sier Mohammad al-Sumairi, talsperson for flyselskapet Yemenia, til Reuters.

Men ifølge en politikilde på Komorene skal det ha vært et barn som er funnet i live, melder Sky News. Abdul Qader, en jemenittisk tjenestemann, opplyser til nyhetsbyrået AP at barnet fem år gammelt.

Les også: Airbus-fly styrtet
Les også: – Fant flyvrak og omkomne
Les også: – Ikke noe galt med Airbus-flyet
Les også: Fant feil på ulykkesflyet i 2007

Funnet flere omkomne
Et passasjerfly av type Airbus A310 fra det jemenittiske flyselskapet Yemenia med 153 personer om bord, styrtet ved Komorene i Det indiske hav natt til tirsdag. Letemannskaper har lokalisert flyvraket og har så langt funnet fem omkomne drivende i havet.

Flyet var på vei fra den jemenittiske hovedstaden Sana’a til Moroni, som er hovedstaden på øygruppen Komorene.

Det var 142 passasjerene og elleve besetningsmedlemmer om bord på Airbus-maskinen. Tre av passasjerene var spedbarn.

66 franskmenn
Majoriteten av passasjerene var fra Komorene, men det skal også ha vært franskmenn om bord i ulykkesflyet. Ifølge nyhetsbyrået AFP var 66 av passasjerene franskmenn. De fleste passasjerene hadde reist fra Paris eller Marseille før de tok Airbus-flyet fra Sana’a videre til Komorene.

Frankrikes andre ulykken på én måned
Dette er andre gang på én måned at Frankrike blir rammet av en fatal flyulykke. Et Air France Airbus A330-200 på vei fra Rio de Janeiro til Paris, med 228 personer om bord, styrtet 1. juni.

Les også: Airbus-fly styrtet
Les også: – Flyvraket og omkomne funnet i havet
Les også: – Ikke noe galt med Airbus-flyet

Fant flere feil
Tidligere tirsdag opplyste den franske transportministeren at det ikke var feil med flyet som forårsaket ulykken i Det indiske hav. Men tirsdag formiddag opplyste Dominique Bussereau at det ble funnet feil på flyet i 2007.

– Det aktuelle A310-flyet ble inspisert i 2007 av DGAC (franske luftfartsmyndigheter) og de fant et antall feil. Flyet har siden ikke returnert til Frankrike. Selskapet ble ikke svartelistet, men ble fra vår side utsatt for strengere sjekker, og skulle om kort tid bli intervjuet av EUs sikkerhetskomité, sa den franske transportministeren, Dominique Bussereau, til fransk media, melder Reuters.

Dette førte også til en EU-granskning, opplyser en EU-offisiell til Reuters. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men flere kilder melder om at det var dårlig vær da ulykken inntraff.