RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et dødelig samarbeid

Sist oppdatert:
Vi har tatt en nærmere titt på det kommende actionspillet «Kane & Lynch: Dead Men».

(Spillmagasinet): IO Interactive er mest kjent for «Hitman»-spillene, men de har også laget et meget underholdende taktisk skytespill ved navn «Freedom Fighters».

Deres neste prosjekt, «Kane & Lynch: Dead Men», er kraftig inspirert av det, og under Microsofts X06-messe fikk vi ta en titt på spillet.

«Kane & Lynch: Dead Men» handler om de to dødsdømte fangene Kane og Lynch og deres voldsomme og verdensomspennende jakt på noe IO foreløpig holder hemmelig. De to hater hverandre som pesten, men må av en eller annen grunn legge ut på tokt sammen.

Hater hverandre

Du styrer Kane, mens datamaskinen eller en annen person kontrollerer Lynch. De slenger hele tiden med leppa til hverandre, men samtlige av spillets mange oppdrag krever at de samarbeider.

For eksempel må gutta redde en jente fra et diskotek som er fullt av bevæpnede vakter. Lynch skal bære henne, og du må sørge for at de to kommer seg helskinnet ut.

Lett å spille

Kane og Lynch kan også samarbeide med andre folk, noe som ble demonstrert i et av de andre oppdragene vi fikk se.

Sammen med et stort ranslag rappellerete de seg nedover en skyskraper, brøt seg inn og plaffet løs på alt og alle for å stjele en eller annen verdifull ting.

I alt kan du samarbeide med opptil 20 andre, men du har bare kontroll over fem om gangen. IO lover at det, takket være en god kunstige intelligens og et intuitivt kontrollsystem, skal gå som en drøm.

Lover tøff motstand

Fiendene skal være av den smarte sorten, de skal samarbeide og gå i dekning når det trengs. For å slå dem må du planlegge litt før du gjør noe, og du må for eksempel bruke røykgranater, laget ditt og omgivelsene mest mulig effektivt.

Sistnevnte må du passe deg for, det du kan gjemme deg bak er utrolig skrøpelig. Vi var blant annet vitne til at en søyle ble skutt i fillebiter og at et skrivebord eksploderte. Du kan med andre ord ikke sitte stille særlig lenge.

Samarbeid

I tillegg til den allerede nevnte samarbeidsmodusen, inneholder «Kane & Lynch: Dead Men» en rekke andre flerspillermoduser.

Hva de går ut på vites ikke, IO vil ikke si noe fordi alle inneholder et eller annen smart og helt nytt som vi visstnok kommer til å elske.

Mange løfter

IO Interactive lover fryktelig mye, og heldigvis har de for vane å holde løftene sine. Alt tyder med andre ord på at «Kane & Lynch: Dead Men» blir enda et toppspill fra det danske utviklerstudioet.

«Kane & Lynch» skal etter planen lanseres på Xbox 360 og PC i 2007.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere