RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et eldorado for dyr dritt

Sist oppdatert:
Lidl er på plass, men Norge er et eldorado å selge dyr dritt i fordi alle har til dels mye penger mellom hendene, mener debattskribent Henrik Færevåg. Er vi for slepphendte med pengene våre?

En av de største nyhetssakene de siste dagene er avsløringen av at Rema 1000 visstnok var 10 kroner billigere på en tilfeldig handlekurv enn nykommeren Lidl. Hvilken interesse har dette utover å fylle en avisside eller noen minutter på TV/radio?

Den interessante historien bak de likegyldige oppslagene er at bak både Rema 1000 og Rimi står nå styrtrike personer med formuer i milliardklassen. Det forteller vel egentlig mer om hvor billig de selger varene sine enn noe annet.

Det som kunne vært en artig ide i forbindelse med innføring av en ny billigkjede ville være å se på norske forbrukeres vegring mot billige ting. Jeg kjenner ikke ett menenske som ville gått 100 meter for å spare 1.80 kr på et glass syltetøy. Da kjenner jeg langt flere som strømmer til butikker som selger flerrete dongeribukser til 1500 kroner.

Skal du drive bank i Norge vil et slagord som "ingen har dyrere rente enn oss" muligens slå bedre an enn "vi har lavest rente". Hvis du ikke tror meg så spør kraftselskapene. Norge er et eldorado å selge dyr dritt i fordi alle har til dels mye penger mellom hendene. Nordmenn er de mest hjernedøde forbrukere som finnes.

Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere