RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et fagområde i utvikling

Sist oppdatert:
Vlora studerer HR og personalledelse.

– Jeg har alltid sett for meg at jeg kom til å jobbe med rekruttering, men uten å vite hvilken utdannelse jeg skulle velge. Da jeg hørte at Markedshøyskolen skulle starte opp en Bachelor i HR og personalledelse, var det helt selvfølgelig – jeg måtte inn, sier Vlora.

Hun har gått på Markedshøyskolen i noen måneder og trives veldig godt. Hun forteller at studentene jobber med praktiske oppgaver og at foreleserne er inspirerende, engasjerte og dyktige.

Vanskelig å gå hjem
– Nærheten til foreleserne gjør at jeg blir aktiv i timene og lærer mer. Det vanskeligste kan være å gå hjem, sier hun.

Dette er den første bachelorutdannelsen innen Human Resources (HR) i Norge, og Vlora synes det er positivt at faget er såpass nytt.

– Det er et fagområde i utvikling, noe som det betyr at vi blir viktige når det gjelder å forme utdanningen og faget for øvrig. Siden det er små klasser har vi blitt veldig sammensveiset allerede, selv om vi består av mennesker med ulike erfaringer og bakgrunn. Det er tydelig at alle har tatt et bevisst valg ved å studere HR, sier Vlora og påpeker at det gjør henne motivert.
Hva gjør en student fra Markedshøyskolen til en verdifull ressurs for næringslivet?

– Undervisningsopplegget på Markedshøyskolen er forretningsorientert, noe næringslivet vet å sette pris på. Studentene blir oppfordret til å jobbe i grupper fra første studiedag, noe som gjør at de tidligere lærer seg å samarbeide sammenlignet med studenter fra andre høyskoler, sier hun.

Vlora mener at det at Markedshøyskolen har såpass mange gjesteforelesere gjør at man tidlig blir kjent med arbeidslivet og potensielle arbeidsgivere.

Les også:

Stiller sterkt på arbeidsmarkedet
Daglig leder og partner ved HR-huset, Elina B. Bjørck, mener kompetansen som Vlora og klassen hennes får er sterkt ønsket i bransjen.

– HR som fag har hatt en voldsom utvikling de siste 20 årene. I dag har de fleste virksomheter av en viss størrelse en HR-funksjon. Det er viktig at denne funksjonen blir ivaretatt med en akademisk faglig forankring. Disse studentene vil stille sterkt på arbeidsmarkedet, sier Bjørck.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere