RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et fiskemåltid i uka er nok

Sist oppdatert:
Spiser du fisk en gang i uka beskyttes kroppen mot sykdom.

(SIDE2): Det er tidligere dokumentert at omega-3 kan ha en forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer. For første gang er det nå bevist at fiskeoljen også er gunstig for eldre når sykdom rammer. Det skriver Aftenposten, onsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Når du først er blitt syk, kan det være nyttig å begynne å spise fisk, ta tran og eventuelt spise Omega-3 kapsler, sier Kristian S. Bjerve, Institutt for laboratoriemedisin ved Det medisinske fakultet, NTNU.

I den nye studien dokumenterer de norske forskerne at det er en sammenheng mellom inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA og dødelighet hos eldre med akutt, alvorlig sykdom, selv ved moderat fiskeinntak.

254 pasienter over 72 år som ble innlagt på grunn av akutt sykdom ble fulgt i tre år etterpå og resultatene viser at pasienter med et visst nivå Omega-3 i blodet har 48 prosent lavere risiko for å dø enn dem som hadde et lavt nivå.

- Vi snakker om et fiskemåltid i uken så er du i den gode gruppen, sier Bjerve til avisen.

LES MER HELSE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere