*Nettavisen* Nyheter.

Et flertall vil sende norske soldater til Afrika

Foto: ERIC FEFERBERG (Afp)

Oslo (NTB): En spørreundersøkelse viser at det er flertall for å sende norske militære styrker til Nord-Afrika for å bekjempe ekstreme islamister.

04.02.13 09:46

I en meningsmåling som Sentio gjorde for Klassekampen en drøy uke etter terrorangrepet i Algerie, svarer 43 prosent at de er for å sende militære styrker til Nord-Afrika, mens 41 er mot.

- Etter terrorangrepet i Algerie har mange fått øynene opp for sikkerhetsutfordringene i dette området, så det kan være medvirkende til oppslutningen om deltakelse. Mange ser at terror andre steder også angår oss, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Strøm-Erichsen sier en eventuell militær deltakelse i Mali er helt uavhengig av terroraksjonen der fem nordmenn var blant de mange drepte.

- Vi har snakket lenge om Mali, faktisk før FN vedtok sin resolusjon. Lenge har det vært på blokka at vi kunne bli spurt om et bidrag, sier hun.

Meningsmålingen viser at oppslutningen om å sende norske militære styrker er størst blant menn under 30 år som stemmer på Fremskrittspartiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.