*Nettavisen* Nyheter.

Et genialt spill

Nintendo er som kjent en av de mest oppfinnsomme tv-spillprodusentene, og med ”Wario Ware Inc.” treffer de virkelig blink. Dette er både blant de beste og pussigste ”Gameboy Advance”-spillene gjennom tidene.

19.01.04 14:56

Har du vært i Syden eller deromkring, kjenner du til ”45 i 1”-kasettene. ”Wario Ware Inc.” slår disse ved å tilby ”200 høykvalitetsspill i 1”. Haken er at hvert spill kun varer i fem sekunder, men det gjør ingen ting. Historien i spillet går ut på at Wario skal tjene masse penger på tv-spill, og han samler derfor vennene sine for å lage de morsomste titlene ”Diamond City” hittil har sett. I enspillerdelen hjelper man disse ved å klare forskjellige småspill som blir kastet mot en. Det at de bare varer i fem sekunder gjør at refleksene hele tiden må være i høyspenn og øynene vidåpne. I alt er det 10 forskjellige nivåer, så denne biten vil gå unna på noen timer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Heldigvis er ikke det så farlig, fordi levetiden likevel er veldig god. Underveis låser man opp forskjellige småspill hvor mange kan spilles sammen med en kamerat. Et eksempel er hinderløpsspillet ”Hurdle”. Og det beste av alt, man trenger bare en kassett og en Gameboy for å benytte seg av muligheten. Alle spilene styres ved hjelp av L- og R-knappene, en knapp hver. Noen av småspillene er også for de som vil spille alene, for eksempel kan man fly et papirfly gjennom ulike nivåer eller hoppe hoppetau.

Mikrospillene (som er de du vil møte hos de ulike figurene) er av den originale sorten. For eksempel skal du banke ned spikre, ta i en hunds poter, riste epletrær og mye, mye mer. Små sekvenser fra enkelte NES-spill er også inkludert. Kontrollen er som i småspillene veldig enkel, og består stort sett av styrekrysset og/eller A- og B-knappene. Læringskurven er med andre ord flat, dette spillet skjønner alle på et blunk. Grafikken og lyden er veldig god, så teknisk holder alt en høy standard.

Nå lurer du antakeligvis på hvordan et spill hvor sluttsekvensen vil rulle etter et par timer kan få en så høy karakter. Det er fordi det er morsomt, vanedannende og et perfekt eksempel på hvordan GBA-spill skal være. ”Wario Ware Inc.” kan spilles i timevis eller bare fem minutter, og man vil få like mye moro ut av det. Spillet egner seg derfor like perfekt til for eksempel korte togturer som lange feriereiser. Og selv om enspillerdelen vil være en ganske rask affære, kommer flerspillerbiten til å vare evig. Dette spillet kan dras opp overalt, og du kan vente konkurranse fra stort sett hvilken som helst person. En klar femmer til et av sommerens morsomste spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.