Klokken 14 starter møtet med statsminister Jens Stoltenberg og ordførere og fylkeordføreren fra Hordaland, om den betente kraftlinjesaken i Hardanger.

- Jeg forventer at det kommer noe nytt på bordet, og at denne delegasjonen ikke har reist hele denne veien forgjeves over fjellet, for det ville være et hån mot oss alle, sier Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) til Nettavisen rett før han går inn til møtet med statsministeren.

Søviknes sier han har store forventninger til møtet.

- Jeg har faktisk det. Jeg håper at vi som et minimum får et signal om en skikkelig time out, at man blir enige om at man må se på saken på nytt, gjerne med nye friske øyne fra uavhengige fagpersoner. Vi må bli enige om faktagrunnlaget, vi er jo ikke det engang, sier Os-ordføreren engasjert.

- Beslutningen står fast
Tirsdag morgen reiste ordførerne fra Hardanger til hovedstaden. Det er Jens Stoltenberg som har invitert til møtet. Også olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og SMK-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) deltar.

Odda-ordfører Gard Folkvord (Ap) sier til Bergens Tidende at han har lite håp om at møtet vil føre til at regjeringen slår retrett om Sima-Samnanger.

- Jeg tror ikke at regjeringen kommer til å snu og gå inn for sjøkabel. Beslutningen står fast, og det tar jeg til etterretning, sier Folkvord ifølge bt.no.

Folkvord sier han forventer en god og grundig redegjørelse om hvorfor beslutningen ble som den ble.

Samlet for sjøkabel
- Vi skal delta i et dialogmøte og ha en samtale. Hva som skjer i framtiden kan vi ikke vite, men i denne omgangen tror jeg ikke regjeringen snur. Budskapet vårt er uansett klart. Selv om vi har ulik partitilhørighet, er Hardanger samlet om ønsket om sjøkabel, sier Folkvord til avisa.

Les også: - Tror Stoltenberg vil ha reelle diskusjoner

Anved Johan Tveit, Sp-ordfører i Eidfjord og leder for de sju kommunene i Hardangerrådet, uttalte til Nettavisen mandag at han tviler på om regjeringen vil snu.

- Skal jeg være ærlig, har jeg ikke de helt store forventningene, uttalte han.

- Tiden jobber for oss
Tirsdag morgen uttalte en annen Hardanger-ordfører - Venstres Mona Hellesnes fra Ulvik - at hun regner med at Stoltenberg har invitert til møte for å ha reelle diskusjoner om alternativene.

- Vi har fått høre at det er reelle alternativet til et luftspenn, og det er det vi vil diskutere. Det eneste som ikke her vurdert skikkelig er kabelalternativet. Her jobber tiden for oss. Det har skjedd en rivende teknologisk utvikling siden konsesjonssøknaden ble fremmet, uttalte Hellesnes til NRK radio.

Møtet finner sted på Statsministerens kontor klokka 14. Stoltenberg har invitert Hordalands fylkesordfører og ordførere fra flere kommuner i Hordaland til møtet om Sima-Samnanger.

Drar til Hardanger
Onsdag drar kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) og «superstatsråd» Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) til Øystese for å møte et utvalg folkevalgte og interesserorganisasjoner om saken.

Lørdag arrangerer Bevar Hardanger og Naturvernforbundet protestmarsj langs linjetraseen fra Sjusete til Soldal.