RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et hjertesukk om blærekreft

Sist oppdatert:
Kongen har vært syk de siste to ukene. Det har mediene vært påpasselige å fortelle oss om.

Kongen har vært sykmeldt i noen uker nå og endelig har mediene fått godt kongestoff å skrive om.

Det var den 25. november det startet. Da ble det kjent at kong Harald var til undersøkelse på Rikshospitalet, etter å ha oppdaget blod i urinen. Det var starten på et moderne norsk medieeventyr.

Vi har fått muligheten til å føle med kongen og følge med hans sykdom de siste to ukene. Ikke en dag har gått uten at mediene har rapportert fra kongens urinblære. Dagen etter leverte Verdens Gang hele seks sider, med vignetten "KONGEN SYK", om en sykdom ingen egentlig visste noe om.

Slottet ble kritisert for dårlig informasjon i etterkant av kongens sykdom. Det hindret ikke mediene i å skrive om den. Er informasjonsbehovet virkelig så stort?

VG leder, ikke uventet an. En liten opptelling på VGs nettside avslører ikke mindre enn 60 saker om kongens sykdom. VG har loset oss trygt gjennom alle fasene av kongens sykdom. Vi har fått vite at hematuri, blod i urinen, blod i urinen, ikke trenger å være symptomer på noe farlig. Vi har fått vite at kongen sjelden er syk, men at han ble operert en gang på åttitallet.

Så fikk vi vite at kongen har Blærekreft. Kreft er en alvorlig sykdom som krever en grundig behandling fra pressen og det fikk vi altså til gangs. Kongens underliv ble behørig presentert med plansjer og skjema og vi fikk vite at kongens sykdom ga kreftfrykt blant norske menn.

Men det er vel grenser for hvor mye vi trenger å vite om kongens sykdom. Selv om mannen er vår regent. Det norske folk har så klart krav på å få vite at kongen er syk, men det omfang som media nå har prestert er for dumt. Det har vært en øvelse i journalistisk meningsløshet fra ende til annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere