RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et kjempespill

Sist oppdatert:
«Shadow of the Colossus» gir en kolossalt god spillopplevelse.

(Spillmagasinet): «Bedreviter»-spillere med nesen i sky pleier å fortelle alle om hvor bra «ICO» er. «ICO» er så fantastisk, det har så fin historie, «ICO» kurerer all verdens sykdommer og bla, bla, bla.

Personlig synes jeg «ICO» er noe av det kjedeligste som er gitt ut på PS2.

Guide:De siste eventyrspillene.

Se flere bilder i bunn av saken.

Egen vinning?

Heldigvis befinner «Shadow of the Colossus», «ICO» sin åndelige oppfølger, seg i motsatt ende av skalaen.

Store kjemper råder over imponerende landskap, og din oppgave er å drepe alle 16 for og redde kjæresten din.

Energien fra kjempene er det eneste som kan bringe henne tilbake til live, men har du egentlig rett til å drepe 16 uskyldige beist for og redde en jente? Hæ? HÆ?

Faktisk er det sånn at du, etter å ha kjempet deg oppover den enorme kroppen og avleverte det fatale slaget, føler deg litt tom.

Det majestetiske beistet faller om, men til hvilken nytte? «Shadow of the Colossus» får deg til å føle noe og tenke over, og ofte angre på, hva du har gjort.

Massive beist

De imponerende kjempene er de mest massive kreasjonene noensinne sett i et spill, og måtene du bekjemper dem på er nesten uten unntak spektakulære og varierte.

Kroppene deres er utformet som nivåer i plattformspill, og du må hoppe og klatre for og kommet frem til kjempenes svake punkter. Ofte er bare det å finne ut av hvordan du skal komme deg på kjempen og hvor du skal angripe vanskelig nok i seg selv.

På de strabasiøse ferdene oppover kroppene deres må du passe på og hvile for og samle opp krefter. Et fall fra flere hundre (og innimellom tusen) meters høyde er ikke noe du vil oppleve. Størrelsen på beistene forteller også litt om kontrastene i spillet, figuren din er bare en liten prikk når han står ved siden av kjempene

En fantastisk verden

Det samme går igjen når du rir rundt i de fantastiske omgivelsene. Enorme fjellkjeder går over i endeløs ørken, og takket være en fantastisk grafikk og noen utrolige designere, føles omgivelsene levende og du lever deg inn i det som skjer på skjermen.

Dessverre er ikke alt som det skal være, hakking og en tidvis håpløs kontroll gjør så atmosfæren innimellom slår svære sprekker. Spillet minner noen ganger mest om en lysbildefremvisning og kameraet har en uvane for å fokusere på alt annet enn det det skal.

Nesten mesterverk

De tekniske feilene gjør så «mesterverk»-stempelet ryker, men «Shadow of the Colossus» er likevel et knakende godt spill alle bør investere i.

«Shadow of the Colossus» viser at tv-spill kan noe mer enn å underholde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere