*Nettavisen* Nyheter.

Et lite skritt framover i Syria-samtalene

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Partene i Syria-samtalene tok onsdag et lite skritt framover ved å enes om at de skal legge det samme dokumentet til grunn for de videre forhandlingene.

29.01.14 16:50

Den klare beskjeden fra regimet om at Genève-kommunikeet danner utgangspunkt for samtalene, gir håp om at myndighetene i Damaskus er mer villig til å jenke seg enn tidligere. Men samtidig kan det se ut som om både Russland og USA synes forhandlingene går for tregt.

En ikke navngitt diplomat sier ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA at russiske og amerikanske eksperter er enige om å legge mer press på både den syriske regjeringen og eksilopposisjonen.

Mens opposisjonens delegasjon insisterer på at diskusjonene nå må handle om den konkrete utformingen av et overgangsstyre, holder regimet fast på at kommunikeet skal gjennomgås punkt for punkt, og at «terrorisme» må diskuteres før man kommer til punktet om en overgangsregjering.

Regimet i Damaskus bruker konsekvent begrepet terrorister når de omtaler opposisjonen i Syira, enten det er den moderate, sekulære delen eller mer militante islamistiske opprørere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.