*Nettavisen* Nyheter.

Et litt sunnere påskeegg

Godteri hører påsken til. Her er noen litt sunnere alternativer å putte i egget.

12.03.08 13:05

(YEYE): Påsken nærmer seg med stormskritt og påskegodteriet har allerede vært å finne i butikkene i flere uker. Noe av det mest populære over hele Norge er Freia’s påskeegg i lilla eggkartong, men det er kanskje ikke det sunneste du får av snacks.

Vi har sjekket ut et litt sunnere alternativ til påskegodteri, og vi tok kontakt med Grete Roede og Fedon Linbergs Klinikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fedon Linbergs Klinikk hadde mange gode tips å legge i påskeegget:

- Marsipan er egentlig veldig sunt med tanke på at det er laget av mandler. Fedonklinikken anbefaler å lage egen marsipan med mandler og fruktose sukker.
- Nøtter er også sunt. Du kan lage din egen nøtteblanding av ferske nøtter som mandler, hasselnøtter og valnøtter.

Du kan for eksempel legge nøttene i en panne i ovnen med en blanding av chili, hvitløk, salt, pepper og olivenolje. Denne blandingen smaker du til før det helles over nøtteblandingen. Dette skal stå i ovnen på 110 grader i 15 minutter. Du kan også tilsette andre godsaker etter ønske.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Forskjellige hakkede nøtter med smeltet, mørk kokesjokolade over er også noe du kan kose deg med.
- Vi kommer heller aldri unna frukt og grønt. Skjær opp frukt i små biter og spis det mens det er ferskt. Grønnsaker og dipp er heller ikke usunt.
- Baconsvor og popkorn er et fint alternativ i stede for vanlig potetgull. Dette er noe du får kjøpt ferdig i butikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Putter ikke all kos i munnen
Grete Roede minner om at kos trenger ikke bare være noe man putter i munnen. Kos kan være et kult spill, god bok eller tegneserie, sudoku eller annen morsom underholdning eller uteaktivitet. Et alternativt påskeegg vil garantert være like smakfullt men være mer underholdende og sunnere enn et vanlig påskeegg fylt med påskegodteri.

Grete Roede’s forslag til et sunnere og morsommere påskeegg:

Nøtteblanding, knaskegulrøtter, pose med ferdig oppkuttet frukt, belvita / bixitbar, små pakker rosiner evt. annen tørket frukt, tyggegummi, läkerol, skritteller, sudokuhefte og solstift.

Flere påsketips:
- Tørket frukt er et bedre valg enn sjokolade, da det gir omtrent halvparten av energien. I tillegg er tørket frukt rike på vitaminer og mineraler.
- Legger du ut på langtur, kan det være lurt å ha med en blanding av nøtter og tørket frukt. Dette er sunt og gir god energi.
- Appelsin er smakfull, næringsrik og kommer ferdig innpakket! Den er ideell å ha med i tursekken, og om nødvendig stiller den både tørsten og sulten.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.