RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et magisk eventyr

Sist oppdatert:
Siste kapittel i «Prince of Persia» er et magisk eventyr.

(TV 2 Spillmagasinet): «Prince of Persia: The Two Thrones» er et verdig punktum på fortellingen om den persiske prinsen.

Guide: Slik finner du spillgavene.

En fantastisk grafikk og lyd bringer Østens mystikk hjem til deg og du lever deg inn i rollen som prinsen der han løper rundt i ruinene av det som en gang var Babylon..

To personligheter

Denne gangen har en ond trollmann brukt sine nyervervede krefter på å viske ut fortiden og dele personligheten din i to. I «The Two Thrones» styrer du både den sjarmerende prinsen som vi kjenner fra «Sands of Time» og en hissigpropp uten like.

De to personlighetene skiller seg klart fra hverandre. Den trivelige prinsen er ikke like god til å slåss som den mørke personligheten.

Han må løse akrobatiske puslespill og bør snike seg rundt for å, ved hjelp av såkalte «Speed Kills», drepe fiendene uten at noen andre legger merke til det.

Kjedelig slåssing

Mr. Mørk Personlighet driver ikke med sånt tull. Riktignok er han like spretten, men han foretrekker å slåss.

Favorittvåpenet er en metallpisk som virkelig svir når den treffer fienden og som også har diverse andre bruksområder. Etter at du har lært deg de grunnleggende angrepene skal det mye til for å stoppe deg.

«En av høstens höjdare»

Ideen bak den mørke personligheten er god, men dessverre kan ikke det samme sies om utførelsen. Når du styrer denne personligheten mister du hele tiden helse, og den eneste måten å vinne tilbake energi på, er ved å drepe fiender.

Dessverre er kampene i «The Two Thrones» litt kjedelige. Målt opp mot actionfesten «God of War» mangler våpnene schwung og bevegelsesrepertoaret føles fattig.

Herlig luftakrobatikk

Heldigvis veier de mange akrobatiske bitene mer enn opp for kampsystemet.

Babylons hustak og gater rommer svingstenger, stup og andre finurligheter, og prinsen vet hvordan han skal takle de mange utfordringene.

Når alt klaffer sitter du bare og måper, luftakrobatikken som utspiller seg på skjermen foran deg er stiligere enn noe annet har sett.

Vanskelighetsgraden ligger stort sett på det jevne. Selv om det innimellom er litt langt mellom lagringspunktene, er det aldri såpass at du blir sint fordi du gjør en eller annen teit feil og må starte på nytt.

Det blir du derimot når du kommer til bitene hvor utviklerne oppdaget at spillet har gått litt for fort frem. Enkelte seksjoner er så frustrerende vanskelige at du lover deg selv aldri å spille «The Two Thrones» igjen.

Et verdig punktum

Men det løftet klarer du ikke å holde.

Med en fantastisk atmosfære, spennende historie og utfordrende og underholdende omgivelser er «Prince of Persia: The Two Thrones» en av høstens höjdare og beviser at det fortsatt er liv på denne generasjonen konsoller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere