*Nettavisen* Nyheter.

Et minne for livet

Et sammensatt Vålerenga-lag åpnet den første VM-stadion i Sør-Afrika.

31.03.09 16:36

Som en oppvarmingskamp til lørdagens landskamp mellom Sør-Afrika og Norge på i Rustenburg spilte et sammensatt Vålerenga-lag oppvisningskamp mot Northwest, et regionlag. Dette laget er tilsvarende et toppet norsk kretslag.

Laget bestod av spillere i aldersgruppen 13-16 år, og Vålerengas lag hadde med ett unntak kun 13-åringer i stallen sin. Eldstemann på Vålerengas lag er 14 år gammel.

Imponerte tross tap

Det stod 0-0 til pause Royal Bafukeng stadium som ligger 1.600 meter over havet. I nesten 30 graders varme imponerte Vålerenga til tross for at Northwest scoret tidlig i andre omgang og vant kampen 1-0.

Vålerenga imponerte og kunne med hell scoret i 2.omgang. Vålerenga spilte bra organisert fotball og kjørte Drillo-taktikken fullt ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Fiskerstrand/Digitalsport (Vegard Fiskerstrand)

Skryt fra FIFA

Etter kampen delte FIFAs generalsekretær Jérôme Valcke ut medaljer til alle spillerne og laget fikk en plankett for Vålerenga mot rasisme-arbeidet som gjøres i klubben. Vålerengas spillere delte ut t-skjorter med Vålerenga mot rasisme til sine motstandere.

- Det er imponerende å se hva Vålerenga har fått til via sitt Vålerenga mot rasisme-prosjekt. Dette er noe vi håper andre klubber rundt om i verden tar til etterfølgelse, sier Valcke til vif-fotball.no etter kampen.

- Arbeidet Vålerenga gjør er viktig i forhold til integrering i fotballen og det er fantastisk at Vålerenga reiser hit til Sør-Afrika og viser i praksis hva de står for.

Etter kamp og prisutdeling fikk spillerne mat i VIP-området på stadion og de fulgte naturlig nok landskampen fra tribunen. Helt klart et minne for livet for de heldige spillerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Fiskerstrand/Digitalsport (Vegard Fiskerstrand)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.