RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et rop om videohjelp

Sist oppdatert:
Straffefadesen i går er et rop om hjelp fra norsk fotball. Et rop om videohjelp, mener vår kommentator Henrik Færevåg. Hva mener du?

Norges Fotballforbund selger et produkt til en milliard kroner. TV-selskapene, seerne og ikke minst tilskuerne som strømmer til arenaene i et antall vi ikke har sett make til forventer profesjonalitet fra Norges største og mektiste sportsorganisasjon.

Og hva får de: Jo etter to runder har følgende skjedd: I første runde ble unge Bertelsen utvist i Fredrikstad, uten at han hadde vært borti situasjonen. Han ble tatt av banen på et viktig tidspunkt som kunne blitt skjebnesvangert for hjemmelaget.

Denne runden er det Brann det går utover. Bengt Sæternes skal heade inn matchballen, men opplever at forsvareren slår ut ballen med hånden nøyaktig 16 meter unna dommeren og med linjemannen godt plassert, men dessverre dekket.

Begge disse situasjonene kunne med letthet vært unngått dersom man hadde videogjennomsyn på sidelinjen.

I og med TV-avtalen blir alle kamper i Tippeligaen filmet. Det finnes allerede en fjerde dommer på plass, som passer byttene og som kjenner på knottene. Det ville ikke være for mye å forlange at han hadde en skjerm ved siden av seg og raskt kunne sjekke tvilsomme situasjoner.

I går kunne Espen Berntsen, som den svake dommeren het, tatt et blikk bort på fjerdedommeren som har tilgang til øyeblikkelig digital replay, og fått svaret han trengte. Så hadde han sluppet å stå som en tufs etterpå og forklare tabben sin.

Så vil museumsvokterne si at dårlige dommeravgjørelser er en del av spillet, noe å diskutere på veien hjem.

Ja, slik var det i 1963 da det eneste vi fikk se var 90 sekunder svart-hvitt bilde med ett kamera, der denne situasjonen ikke hadde vært med. I dag sitter folk i stuen med fasit. Det er ikke noe å diskutere.

Verken om det var straffe eller om vi burde ha videodømming.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere