RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NESTOR BACHMANN (EPA)

Et rullende egg

Sist oppdatert:
BMW har mer på samvittigheten enn muskuløse kjøretøy.

Si «BMW» til hvem som helst med mer enn middels motorinteresse og hun eller han vil helt sikkert tenke på store og kraftige kjøretøyer. Men den tyske bil- og motorsykkelprodusenten har også sine ungdomssynder på samvittigheten. Eller hva skal vi kalle mikrobilen Isetta, som så dagens lys på 1950-tallet? «Rullende egg» ble den kalt. Til BMWs forsvar skal det sies at det var tøffe tider. Selskapet var faktisk på konkursens rand, men med Isetta - med design unnfanget i Italia - ga penger i kassa.

I dag er denne tysk-italienske krysningen en kultbil, som vekker oppsikt der den dukker opp, som her på et veteranbilstevne i Paaren i Tyskland lørdag.

Bilen på bildet er en modell 300 med ensylindret firetaktsmotor og 13 hestekrefter fra 1961.

Yngre lesere vil kanskje dra kjensel på bilen, for isettaen hadde også en birolle i animasjonsfilmen «Cars» fra 2006. Du husker ivrige Guido fra Radiator Springs ved gamle Route 66?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere