Gå til sidens hovedinnhold

Et samarbeid i rus(s)kens tegn

Synes du russen forsøpler noe helt fryktelig? I år kan det bli en slutt på det.

OSLO: Rusken har nemlig fått seg en ny venn. Det bekrefter Jan Hauger, Ruskengeneral i Oslo kommune, og Sondre Kvam, russepresident i Oslo og Akershus.

Nå skal det ryddes

Da Bymiljøetaten inviterte Russens hovedstyre til dialog for å få slutt på forsøplingen som følger som en hale etter de snekkerbuksekledde avgangselevene hvert år, ble det fart på sakene.

– Vi vil gjøre det lettere for russen å være miljøvennlige. Derfor blir det delt ut ruller med søppelsekker til alle bussene på russearrangementer. I tillegg blir det satt opp ekstra containere på steder i byen der russen fester, sier russepresident Kvam.

Dette er musikk i Ruskengeneral Haugers ører.

– Hvert år er 35.000 barnehagebarn og 60.000 barneskolebarn ute og rydder i alle bydelene. Da er det ikke riktig at russen skal rote det til igjen. Og disse ungdommene har jo selv vokst opp med Rusken, sier han.

DITTOSLO KÅRER ÅRETS RUSSEBUSS 2012: LES MER HER!

Miljø er kult

– Jeg er kjempeglad for at russen og Rusken sammen kan stå fram og jobbe for å holde byen ren, pen og trivelig, sier Hauger.

Kvam mener å se en holdningsendring blant unge, og har tro på at fremtidens russ vil gjøre skam på tidligere års griserier.

– Ungdom i dag er mer miljøbevisst. Det er et sterkere fokus på miljøvern, og det er kult med miljø. Nesten mote, sier han.

I tillegg til utdeling av poser og mer strategisk plasserte containere, har flere russearrangementer leid inn yngre elever til å rydde etter seg.

– Det er viktig at vi er i gang med å endre holdingene. Jeg håper det neste hovedstyret kan starte tidligere med dette arbeidet og sette i gang en holdningskampanje rettet mot neste års russekull, sier Kvam.

DITTOSLO KÅRER ÅRETS RUSSEBUSS 2012: LES MER HER!

Mer om russen på dittOslo.no/russ

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn