MANHATTAN (Nettavisen) Mandag kveld norsk tid startet rettssaken mot Ghislaine Maxwell (59), tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein (66), her i New York.

Nettavisen er på plass på Manhattan for å dekke rettssaken. På grunn av koronasituasjonen er det ingen medier som slipper inn i selve rettssalen, utelukkende rettens aktører, vitner og familie, opplyser retten. Pressen vil måtte dekke saken via videooverføring fra andre rom i rettslokalet.

Se demonstranter fyre løs mot det de kaller «den pedofile eliten» under:

- Beskytt barna deres, dette er en pedofil-ring

- Beskytt barna deres, dette er en pedofil-ring, sier en demonstrant utenfor retten til Nettavisen. En av kvinnene utenfor rettslokalet viste også frem en tegning hun hadde laget av Lolita Express, som har vært betegnelsen på flyet Jeffrey Epstein brukte da han skulle til sin private øy på Jomfruøyene, et sted flere unge jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep. På bildet kvinnen viste frem kan man i tillegg til Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein også se Bill Gates, Donald Trump og Bill Clinton.

Risikerer 80 års fengsel

Ghislaine Maxwell er tiltalt for menneskehandel og medvirkning til seksuelle overgrep, og risikerer 80 års fengsel om hun blir funnet skyldig i å ha misbrukt og forsynt den pedofile mangemilliardæren Jeffrey Epstein med unge jenter.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

Se video: Nettavisens korrespondent om saken: - Hun hadde sexorgier med Epstein:

Maxwell, som har erklært seg ikke skyldig i de seks tiltalepunktene, har tilbragt de siste 16 månedene i et fengsel her i New York i påvente av rettssaken.

Les også: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

- Lokket unge jenter

Helt siden Epstein ble funnet død i fengselscellen sin i august i 2019, har det knyttet seg ekstremt stor spenning til hvilket liv mangemilliardæren egentlig levde.

Les: Epstein-dødsfallet: - Det var «den perfekte stormen av tabber»

I tillegg til ofrene, er Ghislaine Maxwell en av dem som kan sitte på nøkkelen til å fortelle deler av historien om Epsteins hemmelige liv.

Maxwell anklages for å ha lokket unge jenter i hendene på Epstein, som var anklaget for en rekke seksuelle overgrep da han ble funnet død på sin celle.

Forholdene Maxwell står tiltalt for, skal ha funnet sted mellom 1994 og 2004. Fire jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep, og to av dem var 14 år da forholdene som er omtalt skjedde.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

- Et seksuelt rovdyr

Et av disse ofrene, Annie Farmer, hevder at Maxwell opptrådte som en «storesøster» overfor henne, før hun skal ha blitt utsatt for overgrep på gården til Epstein i Mexico i 1996.

Les også: Slik skal den sexdømte mangemilliardæren ha blitt en brikke i kampen om Nobels fredspris

Ifølge Daily Mail skal Farmer ha kalt Maxwell for «et seksuelt rovdyr som aldri viste noe anger».

Et annet offer som også er forventet å skulle forklare seg under rettssaken, er Virginia Roberts, nå Giuffre. Hun har de siste årene fått masse oppmerksomhet etter at hun hevdet at hun ble tvunget til å ha sex med britiske prins Andrew (61).

Giuffre har tidligere uttalt at hun i tillegg til å ha blitt seksuelt utnyttet av Epstein, også ble lånt bort til andre venner av Epstein, blant annet prinsen.

Les: Virginia Roberts Giuffre om prins Andrew: – Han vet hva som skjedde og bare en av oss snakker sant

- Fikk 15.000 dollar for sex

Hun har blant annet hevdet at Jeffrey Epstein betalte henne 15.000 dollar etter at hun hadde sex med prinsen i 2001, da hun var 17 år gammel.

Den nå 38 år gamle kvinnen hevder at hun som mindreårig ble tvunget til å ha sex med dronning Elizabeths sønn ved tre anledninger mellom 1999 og 2002. Dette skjedde ifølge henne i London, New York og på en privat øy i Karibien som var eid av Epstein.

Prins Andrew har hele tiden nektet for å ha hatt sex med Virginia Giuffre, og i oktober i år avsluttet politiet London granskingen av påstandene om at prins Andrew har gjort seg skyldig i seksuelle overgrep.

I oktober i år ba også prinsen en domstol i New York henlegge det han kaller det grunnløse søksmålet mot ham.

Les mer: Prins Andrew om Epstein-kontakt: - Jeg straffer meg selv for det hver dag

Saken fortsetter etter videoen

- Maxwell var mesterhjernen

I tidligere forklaringer har Giuffre tegnet et svært lite fordelaktig bilde også av Ghislaine Maxwell.

Maxwell blir av Giuffre betegnet som «ren ondskap», og skal ha uttalt at «Epstein var en syk pedofil, men Maxwell var mesterhjernen».

Les også: Sexskandale-flyet: Krever få ut navnene på alle passasjerene

Maxwell har i et vitnemål tidligere slått hardt tilbake mot Virginia Giuffre.

– Hun er en stor løgner. Dere vet alle sammen at hun har løyet om en rekke ting og dette er bare en av mange avskyelige ting hun også har løyet om, har Maxwell tidligere uttalt, ifølge NTB.

Daily Mail referer også til et annet offer, som sier følgende om Epstein tidligere sekretær og medhjelper.

Øystein Steiro: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

- Vi trodde Maxwell var som Mary Poppins, fordi hun oppførte seg som om hun var vår venn, og samtidig hadde hun den kjærlige engelske aksenten. Men det viste seg at hun i stedet var et monster i designerklær. Hun lokket oss inn. Hun visste nøyaktig hva hun gjorde. Jeg håper hun råtner i helvete, sier offeret.

Saken fortsetter etter videoen

- Forsøkte å svømme fra «sex-øya»

Nettavisen har tidligere skrevet om hvordan en jente (15) skal ha lagt på svøm etter å ha blitt misbrukt av Jeffrey Epstein og andre i hans selskap.

Les også: Dianas brudepike var gjest på Jeffrey Epsteins «sex-øy»: – Jeg var ung og naiv

Jenta la på svøm fra øya Little St. James, som Epstein eide på Jomfruøyene. Hun la på svøm fordi hun ville rømme, etter å ha blitt tvunget til sex med Epstein og flere andre.

Da jenta ble oppdaget, ble hun holdt fanget og fratatt passet.

Se video her: Saken fortsetter etter videoen

Les mer: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

Denne historien er en del av et søksmål fra statsadvokaten Denise N. George på Jomfruøyene, mot Jeffrey Epstein og hans selskaper for å ha drevet omfattende sex-handel på Jomfruøyene.

- Trafikkerte hundrevis av unge jenter

Ifølge bevis i saken skal Epstein ha sexmisbrukt og trafikkert hundrevis av unge jenter og kvinner på sin private øy.

Epstein tilsto i 2008 å ha betalt en mindreårig for seksuelle tjenester, noe han ble dømt til 13 måneder i fengsel for. Epstein ble så pågrepet i juli 2019, siktet for både menneskehandel og seksuelt overgrep. Men ifølge NY Times var ingen av disse tilfellene datert etter 2005.

I søksmålet hevder statsadvokaten på Jomfruøyene at Epstein i hele perioden fra 2001 til 2019 skal ha flydd inn unge jenter og kvinner til Jomfruøyene, jenter som ble en del av den omfattende og organiserte menneskehandelen.

Saken fortsetter etter videoen.

- Deltok konstant i orgier

Tidligere har det også kommet frem hvordan Ghislaine Maxwell selv angivelig «konstant» skal ha hatt orgier med unge jenter på Epsteins øy sammen med mangemilliardæren.

Det er Virginia Giuffre som forteller om dette, i henhold til dokumenter som første gang ble offentliggjort i 2020.

Giuffre har i et vitnemål forklart at Maxwell «kontinuerlig» hadde sex med kvinner og jenter foran henne, og at hun mener at noen av dem kan ha vært så unge som 15 år.

Les også: Hadde formue på 6,4 milliarder: 130 personer hevder de er barnet til sextiltalt død mangemilliardær

- Det var som en tåke med massevis av jenter, skal Giuffre ha forklart da Maxwells advokater spurte henne hvor mange jenter hun skal ha sett klientens deres sammen med.

- Det var blondiner, det var brunetter, og de var rødhåret. De var alle vakre jenter. Jeg vil si at alderen deres varierte mellom 15 og 21.

Les også: - Mektige menn er redde for hva Ghislaine Maxwell vil si

På spørsmål om nøyaktig hvor Giuffre så at Ghislaine Maxwell hadde sex med andre kvinner, svarte hun at det med «100 prosents sikkerhet» var på Jomfruøyene.

- Denne øya var et sted hvor det kontinuerlig var orgier. Og igjen, det er umulig å si hvor mange, uttalte Virginia Giuffre.

- Hele verden vil få vite nøyaktig hva som skjedde

Det er foreløpig uklart om det som skjedde på Jomfruøyene i det hele tatt blir et tema under den kommende rettssaken mot Maxwell.

Les også: Celina Midelfart har vært om bord i Jeffrey Epsteins privatfly flere ganger

Men ifølge Wall Street Journal håper nå noen av ofrene fra dette søksmålet at den kommende rettssaken kan bli en avslutning på saken også for dem.

- Hele verden vil i løpet av de neste årene få vite nøyaktig hvor omfattende hans sex og menneskehandel-operasjon var, hvordan den ble finansiert og hvem som var involvert, sier en av advokatene som saksøker Epstein og hans medhjelpere, Bradley Edwards, til Wall Street Journal.

Saken fortsetter etter videoen

- Har ikke gjort noe galt

Ghislaine Maxwell hevder på sin side at hun er uskyldig og at hun når blir brukt som en syndebukk for Epstein.

- Dette vil bli et knock-down oppgjør som går til siste runde. Ghislaine er fast bestemt på å bevise at hun ikke har gjort noe galt, og er forberedt på å innta og svare på de spørsmålene som skulle komme.

Les også: - Fire kvinner hjalp Epstein

- Hun har helt siden denne saken startet fremholdt sin uskyld og er fast bestemt på å bevise overfor verden at hun ikke har gjort noen av disse grufulle forbrytelsene som hun blir anklaget for, sier en av Maxwells advokater, ifølge Daily Mail.

Les også: Hailey Robson rekrutterte tenåringsjenter for Jeffrey Epstein. Nå forteller hun sin historie

Saken fortsetter under videoen

- Så på meg i dusjen

Den samme avisen publiserte i helgen et intervju med Ghislaine Maxwell, der hun ved siden av å hevde at hun er uskyldig, også forteller om sin tid i varetekt ved Metropolitan Detention Center i Brooklyn, som hun hevder har vært helt forferdelig.

Les også: Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg

- Jeg pleide å gå på toalettet i et åpent kloakkrør, og en vennlig rotte kom noen ganger på besøk, sier hun til avisen.

- Jeg sa det til vaktene. men ingenting ble gjort før rotta hoppet ut og gikk til angrep på en vakt, som begynte å hyle av skrekk. Da ble endelig kloakkrøret tettet igjen, sier Ghislaine Maxwell.

- Hadde ikke noe med Epsteins forbrytelser å gjøre

Maxwell hevder også at hun har sittet i varetekt under umenneskelige forhold.

- Jeg pleide å ta en dusj hver dag, men jeg sluttet med det fordi de ekle vaktene sto like ved hele tiden og stirret på meg.

Les også: Søksmål «skaper panikk» blant den avdøde milliardærens venner

The Guardian skriver at det under utvelgelsen av juryen knytter seg størst spenning rundt følgende to punkter, nemlig om Ghislaine Maxwell og hennes advokater vil komme med detaljer rundt noen av de prominente navnene som er blitt koblet til Epstein, samt helsen til Maxwell.

Les også: Både Bill Clinton og Donald Trump har blitt avfotografert på fester med Epstein på 90-tallet

I intervjuet med Daily Mail står Maxwell uansett hardnakket på at hun er uskyldig med tanke på det hun er tiltalt for.

- Jeg ser frem til å endelig få min dag i retten og bevise at jeg ikke hadde noe med Epsteins forbrytelser å gjøre, sier Ghislaine Maxwell.

Les også: - Mektige menn er redde for hva Ghislaine Maxwell vil si

Skal reduseres fra 600 til 12

På mandag møtte Ghislaine Maxwell i en time lang høring i den føderale retten på Manhattan, i noe som som var en forberedelse til selv juryutvelgelsen som starter på tirsdag.

Daily Mail skriver at de potensielle jurymedlemmene nå er blitt kuttet ned fra 600 til ​​231 personer, og at man denne uken skal redusere dette ned ytterligere til bare 50-60 potensielle jurymedlemmer.

Disse skal så utspørres over tre dager, før man til slutt sitter igjen med de 12 personene som skal være jury under rettssaken.