Gå til sidens hovedinnhold

Et shoppingsenter for aktiviteter

Det finnes ingen innendørs minigolfbane i Norge, og nå vil Christiania Minigolf Club bygge et riksanlegg for sporten. Men alle skal ut av sofaen, så anlegget skal ha et tilbud for enhver.

Oslo: I tillegg til minigolfbaner ser vi for oss kanskje øvingslokaler for musikere, skatehall, flerbrukshaller, svømmehall det er vel egentlig bare fantasien som setter begrensinger for rekreasjonsmuligheter man kan ha i et slikt anlegg. Man kan se på det som et shoppingsenter for aktiviteter, man kan få adgang til alt man ønsker, sier initiativtaker Geir Werner i Christiania Minigolf Club.

2-3 fotballbaner

Werner har lenge gått med tanken om å etablere en innendørs minigolfbane. Sporten er liten i Norge, med rundt 150 aktive spillere, sammenlignet med rundt 10 000 i Sverige.
Sporten er liten i Norge fordi det ikke er noe tilbud. Jeg tror et riksanlegg kan forandre på dette, sier Werner, men understreker at det er ikke bare aspirerende minigolfspillere som skal få et tilbud.
Vi vil bidra til folk kommer seg ut av sofaen, og at vi aktiviserer spesielt ungdommen, sier Werner.

Stort

Når været tillater det, spiller Christiania Minigolf Club på utendørsbanen på Grünerløkka, og totalt er det tre lag som spiller konkurranseminigolf i Oslo. De to andre lagene er Tøyen og Veitvet, selv om sistnevnte måtte flytte til Marienlyst da Veitvet banen ble nedlagt.
I tillegg til banen på Veitvet, ble jo Nordtvet banen nedlagt. Små anlegg fungerer bra i byen, men for å lokke til seg folk i Groruddalen må det større anlegg til, sier Werner. Hans visjon omfatter et område på størrelse med to-tre fotballbaner, men et spesifikt forslag til tomt har han ikke. Først vil han få med seg bydelene som moralske støttespillere.
Jeg har tatt kontakt med alle bydelene i Groruddalen. Groruddalen er et attraktivt område fordi det bor mange mennesker der, og det er plassmuligheter, sier Werner.

Finansiering

Geir Werner håper bydelene ville støtte oppom ideen, slik at han begynne prosessen med å finne midler til forprosjektet.
Han vil søke kommunale midler, samt midler fra det private næringsliv. Og hvis alt går bra, håper han at Groruddalen kan fronte et toppmoderne riksanlegg i løpet det neste tiår.
Hvis bydelene støtter oss i tanken, kan vi søke sentrale midler til forprosjektet og ut i fra det begynne å se på en konkret lokalisering. Deretter begynner jo den virkelig vanskelig oppgaven, og skaffe midler og finansering til byggingen. Jeg tar vel utgangspunkt i et tidsperspektiv på fem-ti år, forteller Werner.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem