*Nettavisen* Nyheter.

Et siste forsøk på å få partiene på gli i Nord-Irland

Belfast (NTB): Den amerikanske diplomaten Richard Haass kom lørdag til Belfast for å gjøre et siste forsøk på å få de nordirske partiene til å bli enige på flere betente områder.

10.07.14 11:09

- Langfredagsavtalen endte konflikten. Det vi forsøker å gjøre er å bygge freden, sa Haass på en pressekonferanse lørdag.

Haass har siden juli pendlet mellom USA og Nord-Irland for å få til en avtale om hvordan Nord-Irland kan ta et oppgjør med sin voldelige fortid, om flagging fra offentlige bygninger og om de omstridte marsjene som hvert år skaper uro i den britiske provinsen.

Det var den nordirske provinsregjeringen som ba Haass forhandle etter en sommer med mye uro. Haass forsøkte å få en avtale i havn før jul og forhandlet helt fram til julaften uten å få til en løsning.

- Dersom Haass drar herfra uten en avtale, vil det være en voldsom nedtur for politikerne og for hele prosessen, sa Nord-Irlands viseførsteminister Martin McGuinness fra Sinn Féin lørdag. Det er ventet at det blir samtaler både lørdag, søndag og mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag