*Nettavisen* Nyheter.

Et siste håp for høstferien

Foto: JAIME REINA (AFP/Scanpix)

Både sol og varme er innen rekkevidde.

16.09.09 14:23

Høstferien er høysesong for charterselskapene, men både Star Tour, Ving og Apollo kan by på noen restplasser for etternølerne.

Det er lokale variasjoner for denne ferieuken, og i år er det høstferie i uke 40 og 41.

Både billig og dyrt
- Hvis du har ferie i uke 40 så kan du finne ledige plasser fra Bergen til Tyrkia, Kreta i Hellas og Mallorca i Spania, med utreise 26. september. Fra Trondheim kommer du deg til Tyrkia samme dato, til Rhodos i Hellas dagen etter og til Kypros mandag 28. september.

Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver hos Star Tour, kan i tillegg friste med uspesifiserte turer til Mallorca fra Oslo uken etter. Disse går 2. og 3. oktober.

Finn de beste prisene på rutefly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Hos Ving finner vi også turer i det aktuelle tidsrommet, både til Hellas, Spania og Tyrkia.

Fra Bergen til Split i Kroatia er et alternativ fra Apollo den første ferieuken. Her er prisen på en uspesifisert reise under 2000 kroner. Turer til Kreta og ferieøya Mallorca koster fra én til to tusenlapper ekstra, både med Apollo og de to andre store charteraktørene. Nettavisen får opplyst at prisene spriker fra to til fem tusen for en ukes ferie.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hva er feriefavoritten om høsten og i høstferien?

- Favoritten er reisemål hvor du er sikret varme sent på sesongen. Gjerne destinasjoner som Kypros, Kreta og Tyrkia. Men høstferien er så populær at alle reisemål fylles opp, forklarer Larsen-Vonstett til Nettavisen.

Værsyke nordmenn
Mye dårlig sommervær har gjort at mange i år har sikret seg en Syden-tur i løpet av høsten eller vinteren.

En undersøkelse gjort av Finn Reise, viser at Syden er vinneren. Over halvparten vil på sol- og badeferie, mens storbyferie kommer på andreplass. Utover høsten og vinteren er Spania det desidert mest populære reisemålet, etterfulgt av Thailand og Egypt.

Byferie
Ifølge undersøkelsen er London storbyen nordmenn helst reiser til.

- Dette er også den utenlandske byen med størst etterspørsel hos FINN reise, hvor London befinner seg på topp uke etter uke. Nordmenn velger tradisjonelt, og det er kort reisevei til London. Dessuten er det ofte gode tilbud hit, men det er det også til mange andre byer i høst og vinter, sier salgsdirektør Terje Berge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.