*Nettavisen* Nyheter.

Et «skrekkelig» spill

Skrekkskytespillet «F.E.A.R.» lever opp til navnet.

27.04.07 09:47

Klikk på bildet over for å se traileren fra PS3-utgaven av «F.E.A.R.».

(Spillmagasinet): Frykt kommer i alle mulige farger og fasonger. Jeg er for eksempel livredd telefoner (ikke spør), gamle damer (ihvertfall ikke spør), og små jenter med langt sort hår som dukker opp fra intet.

På tå hev

Sistnevnte begynte da jeg så den første «The Ring»-filmen, og for meg var Alma det skumleste i skrekkskytespillet «F.E.A.R.». Hun ser veldig uskyldig ut, men er alt annet enn det.

Spillet finnes allerede til både PC og Xbox 360, og nå er PS3-utgaven her. Og på tross av at grafikken er litt dårligere, er «F.E.A.R.» fortsatt så skummelt at du hele tiden går på tå hev og egentlig ikke har lyst til å finne ut av hva som venter rundt neste sving.

Start videoen under for å se «Bullet Time»-funksjonen i aksjon:

HTML EMBED

Flott bruk av lys og lyd

Utviklerne har vært dyktige med alt fra nivådesignet og til bruken av lys og lyd, og har skapt et spill ihvertfall jeg lever meg helt inn i. Hver gang jeg setter meg ned med «F.E.A.R.» blir jeg ett med spillets erketypiske spesialsoldathovedperson.

Brettene er fulle av supersmarte fiender som virkelig går inn for å drepe deg. Du har heldigvis nok av kraftige våpen å svare med, og som en liten bonus kan du sakke ned tiden og virkelig sparke fienderumpe.

Veldig blodig

Resultatet av samtlige kamper er at både blod og kroppsdeler flyr om kring, «F.E.A.R.» er kremeksempelet på hvorfor «18+» eksisterer og gir moralister verden over mareritt. Vi som er fostret opp på videovold og actionspill sitter derimot bare og gliser.

Hvis du har spilt en av de andre versjonene og lurer på om det er verdt å investere i PS3-utgaven, er svaret nei. Det som skiller den fra de to andre er litt dårligere grafikk, en ny hagle og ett nytt brett.

For skytespillfansen

Har du derimot ikke spilt spillet før, er ferdig med «Resistance: Fall of Man» og sulten på et nytt skytespill til PS3, er «F.E.A.R.» et glimrende alternativ. Det er ikke like fresht og kult som da det kom på PC i 2005, men det er ikke langt unna.

Start videoen under for å se en sammenlikning av «F.E.A.R.» - Xbox 360 vs. PS3:

HTML EMBED

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.