RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et skritt nærmere renteheving i USA

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve tok et skritt nærmere en fremtidig rentehevning i går kveld. Det var konklusjonen etter tirsdagens rentemøte
Den føderal åpne markedskomiteen (FOMC) i Federal Reserve lot som ventet styringsrenten forbli uendret på sitt rentemøte i kveld på historisk lave 1 prosent. Komiteen åpnet imidlertid mer gjennom sin språkføring for en rentehevning, i tråd med hva markedet ventet.

FOMC skrev i sine kommentarer i kveld norsk tid at risikoen for holdbar vekst og stabile priser nå er balansert, noe som er et skritt i retning av en renteøkning. Komiteen fjernet også frasen om være "tålmodig" i forhold til å heve renten.

- Med lav inflasjon og slakk i ressursbruken, mener komiteen at de politiske tiltakene kan bli fjernet i et tempo som er avmålt (measured), skrev Fed tirsdag.

De registrerte også at produksjonen fortsetter å ekspandere i et solid tempo og sysselsetting ser ut til å være på vei opp. FED viste veksten i økonomien på 4,9 prosent det siste året, og endelig en kraftig sysselsettingsvekst i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere