*Nettavisen* Nyheter.

Et skritt videre i kampen mot kviser

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)

Børsnotert selskap skal nå vente på resultatene.

06.01.10 13:58

Photocure har nå sluttført deler av en fase II studie i forbindelse med selskapets produkter mot kviser. Selskapet melder at inklusjonen i forbindelse med produktet Visonac er ferdig

- I denne placebo kontrollerte studien er 107 pasienter inkludert fra 11 kliniske sentre i USA og Canada. Studien er utført på pasienter ned til 9 år og med selskapets nye egenutviklete akne lampe for behandling av hele ansiktet.Pasientene vil bli fulgt opp i 12 uker etter inklusjon. Oppfølgingen av pasientene vil være ferdig i slutten av mars, og preliminære resultater er forventet i andre kvartal 2010, skriver selskapet.

Studien ble satt igang da FDA etterspurte kliniske data på barn. I tillegg ville de ha data med den nye lampen for behandling av hele ansiktet.

Når resultatene foreligger vil de benyttes til forbedrelsen av designet av selskapets fase III program for Visonac. Resultatene vil være viktig for å vurderingene i forhold til den yngste aldersgruppen. PhotoCure skal presentere resultatene fra fase II studien for FDA i forkant av oppstarten av fase III.

- Da vi startet utviklingen av Visonac var målet å utvikle en bedre behandling for pasienter med moderat til alvorlig grad av akne. Interessen for nye akneprodukter er tydelig blitt bekreftet gjennom inklusjonshastigheten vi har opplevd de siste månedene. Vi ser fram til å analysere fase 2 dataene og til forberedelsen av vårt fase III program for Visonac, kommenterer administrerende direktør Dr. Kjetil Hestdal i Photocure.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.