*Nettavisen* Nyheter.

Et spill for voksne

«Heavy Rain» er et av årets mest spennende utgivelser til PS3. Men det blir neppe for deg under 18 år.

11.01.10 11:04

Det er strengt tatt veldig lite vi vet om det kommende eventyrspillet «Heavy Rain» til Playstation 3. Utviklerne Quantic Dream holder kortene tett til brystet, og det eneste vi har å gå på er noen skjermbilder, en trailer og nå et knippe fersk artwork.

Se alle bildene fra «Heavy Rain» her:
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

619

De nye illustrasjonene kommer fra designeren Morgan Yons portfolio som jobbet for Quantic Dream fra 2006 til 2008, skriver Kotaku. Bildene understreker den mørke stemningen vi har blitt servert fra utviklerne så langt.

En av bildene fra Yon viser en mann og kvinne som har sex og kvinnen holder en kniv klar til bruk i sin venstre hånd. På en fiktiv filmplakat fra spillet stilles spørsmålet «hvor langt er du villig til å gå for noen du elsker?».

Quantic Dream har heller ikke lagt skjul på at «Heavy Rain» blir et spill for voksne.

- Aldri tidligere har du hatt så stor kontroll over spillfigurenes skjebne og «Heavy Rain» vil være en følelsesmessig opplevelse ulik noe annet spill. Det våger å takle et emne og tema som spill sjelden berører, og dette gjør det til genuint voksent spill for en ny verden av voksne spillere, har utviklerne uttalt tidligere.

Se den første traileren til «Heavy Rain»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(10966,1);

«Heavy Rain» skal demonstrere hvordan historie og spillbarhet kan knyttes tett sammen, i motsetning til dagens historiefortelling. Det er grunn til å sette lit til Quantic Dreams visjoner, som er de samme utviklerne som står bak det kritikerroste «Fahrenheit» fra 2005.

- «Fahrenheit» pirrer alle de mentale smaksløkene dine på en gang. Denne interaktive filmen er spillpensum, skrev Spillmagasinets anmelder da det ble sluppet.

I «Heavy Rain» fortsetter eksperimenteringen med den interaktive filmen. I det første glimtet av spillet i aksjon ser vi den kvinnelige journalisten Madison i kamp mot en mann bevæpnet med kniv. Tempoet i spillet er svært raskt, men istedenfor å hamre løs på kontrolleren ser det ut til at spillet kontrolleres ved å trykke på riktig knapp til rett tid. Den samme løsningen er kjent fra bosskampene i blant annet «God of War».

«Heavy Rain» har foreløpig ingen lanseringsdato, men det er forventet at det slippes til PS3 i løpet av 2009. Les mer om spillet på detaljsiden for «Heavy Rain».

Annonsebilag