RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et steg opp for Kristian Brix

VALLHALL (vif.no): Da landslagssjef Nils Johan Semb tok ut sin første G19-landslagstropp tidligere denne uka var Kristian Brix en av nykommerne. Dermed går det mot en hektisk vinter med mye reising for 17-åringen. Møt Brix på VIF TV.

Sportslig koordinator Andreas Holter mener Brix har alle forutsetninger for å lykkes sammen med landet beste 19-åringer.

- Kristian burde være kjent for det fleste Vålerenga-supportere etter at han fikk prøve seg i Tippeligaen i fjor. Han er en kantspiller med bra balanse og gode finter som, tro det eller ei, er raskere med ballen i beina enn uten.

På landslagsturen til La Manga får Brix selskap av jevngamle Amin Nouri og Vålerengas junior-kaptein Fredrik Carlsen. Nouri er landslagsveteran med sine 37 kamper med flagget på brystet og var sammen med kaptein Carlsen med på det norske laget som vant EM-kvalifiseringsrunden på hjemmebane i fjor høst. Holter beskriver Nouri som en allsidig spiller.

- Amin er gull verdt for en landslagstropp i og med at han kan dekke mange plasser. Han kan spille høyre- og venstre-back, høyre- og venstre-kant, samt indreløper. Han er en smart spiller som er god defensivt. Det er vanskelig å komme rundt Amin og motspillerne skal slite med å bli kvitt han.

- Fredrik er en terrier sentralt på midtbanen. Han kan bli en ny Kristofer Hæstad og har bra frekvens i førsteforsvarsjobbingen sin og har god pasningsfot. Han gjorde det veldig bra i EM-kvalifiseringa i fjor etter at han debuterte med flagget på brystet på sensommeren.

Firenasjonersturneringa på La Manga er en del av oppkjøringa til mellomrunden i EM-kvalifiseringa på hjemmebane i april og mai. Vinner laget sin gruppe, er Norge klar for EM-sluttspillet i Tsjekkia i juli 2008.

Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere