*Nettavisen* Nyheter.

Et strålende spillgjensyn

Eventyrklassikeren «Monkey Island» gjør et glimrende comeback.

06.10.09 10:26

Amerikanske LucasArts hørte en gang til i øverste spillutviklerdivisjon og spesielt «pek-og-klikk»-eventyrspillene deres fikk mye skryt. Dessverre bestemte de seg på slutten av 90-tallet for å stort sett satse på middelmådige «Star Wars»-spill.

Bygd som en tv-serie

Nå har selskapet begynt å snuse på eventyrsjangeren igjen og førstemann ut er et nytt spill i den legendariske «Monkey Island»-serien, utviklet av de dyktige folka hos Telltale Games. De står blant annet bak de nye «Sam & Max»- og «Wallace & Gromit»-spillene.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Tales of Monkey Island», som er spillets fulle navn, er bygd opp som en tv-serie og delt opp i episoder. Hver episode varer ett sted mellom tre og fem timer, og kan enten kjøpes separat eller du kan abonnere på hele første sesongen.

Underholdende historie

Episode nummer en heter «Launch of the Screaming Narwhal» og begynner med at alles favorittpirat, Guybrush Threepwood, igjen står ansikt til ansikt med sitt nemesis LeChuck. Enden på visa er at ellers så forferdlige LeChuck blir til et vanlig menneske, mens ondskapen hans sprer seg utover Karibia og biter seg skikkelig fast i Threepwoods venstrehånd.

Etter enda litt mer om og men våkner helten vår opp på «Floatsom Island», og første episode går ut på å komme seg vekk fra denne. Jeg har ikke lyst til å avsløre noe mer av historien, men kan si så mye som at den er underholdende, spennende og godt forfattet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gode oppgaver

Sistnevnte gjelder også dialogen og skuespillerne gjør en strålende jobb. De mange merkelige figurene er artige å høre på og vitsene fremføres perfekt. Spillet gjør blant annet narr av både seg selv og populærkulturelle fenomener, og jeg satt hele tiden og lo.

For å komme deg gjennom «Launch of the Screaming Narwhal» må du løse en lang rekke tradisjonelle, men likevel kreative og godt designede oppgaver. Blant annet skal du snike deg inn på en sjørøverklubb, overliste en gal doktor og lure en pirat som samler på actionfigurer. Dessverre er brorparten av oppgavene litt lette, men det påvirker ikke spillopplevelsen nevneverdig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Teknisk kluss

Noe som derimot har noe å si, er at det tekniske ikke bestandig henger helt med. Grafikken og lyden er strålende og det nye 3d-kontrollsystemet fungerer perfekt, men kameraet har visse problemer. Blant annet har det en uvane for å plassere seg på måter som skjuler enkelte gjenstander, noe som er irriterende når det er grunnen til at du har sittet fast.

Heldigvis skjer ikke det så altfor ofte og hvis du er ute etter et nytt eventyrspill, er det bare å løpe og kjøpe (enten på Steam eller Telltales egen nettside). «Tales of Monkey Island: Launch of the Screaming Narwhal» er pent, underholdende, godt forfattet og akkurat passe utfordrende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag