RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et trykk og du er hekta

Sist oppdatert:
Tenkespillet «Actionloop» er skummelt avhengighetsdannende.

Innimellom lurer jeg på om ikke enkelte spill burde merkes på samme måte som røyk. Du vet, de klistremerkene som sier «Røyking dreper», «Røyking gir deg 15 fingre og 12 tær», også videre.

Enkelt konsept

Nintendo DS-spillet «Actionloop» er et av spillene som hadde fått en slik advarsel, det er ekstremt avhengighetsdannende og tiden flyr når du spiller det. Du bør ikke spille dette på bussen eller lignende, med mindre du liker å reise et par holdeplasser for langt.

I «Actionloop» har du kontroll over (i starten) en kanon som skyter fargede kuler inn i lange rekker med andre kuler, og du fjerner kulene ved å få tre eller flere med samme farge på rad. Kulene følger bestemte baner og du skal hindre dem i å nå frem til hullet som venter i enden av banen.

Begynner pent og rolig

Spillet begynner pent og rolig, du har god tid til å mestre den enkle og intuitive kontrollen. Det «eneste» du gjør er å dra pennen i den retningen du vil at kula skal gå.

Etter en liten stund skyter vanskelighetsgraden i været. De enkle sirkelbanene byttes ut med utfordrende baner som går inni og om hverandre, og du må hanskes med diverse hindringer og kulerekker som følger forskjellige baner. I tillegg blir tempoet etterhvert såpass høyt at en feilplassert kule er nok til at du må begynne på nytt.

Du har det gøy

«Actionloop» blir med andre ord utrolig stressende og krever full konsentrasjon, hjernen din kommer til å be om nåde etter et par omganger. Det kan den bare glemme, du storkoser deg der du klarer stadig mer utfordrende brett og har ingen planer om å slutte.

I tillegg vet du hele tiden at hvis du bare spiller litt bedre neste gang, så kommer du deg til neste brett og/eller sanker flere poeng. Du klarer ikke å gi deg selvom du har mislykkes femten ganger på rad, og etterhvert blir det såpass ille at «Actionloop» er det eneste du tenker på (også når du ikke spiller).

Masse å gjøre

Derfor hjelper det ikke akkurat at spillet varer til Dovre faller. «Actionloop» byr på mange spillmoduser - du kan score så mange poeng som mulig før tiden går ut (eller du dør), prøve å overleve en hel haug stadig mer krevende brett, fjerne hele rekker med et begrenset antall kuler, og konkurrere mot kompisene dine.

Litt dyrt

Det eneste vi har å utsette på «Actionloop» er prisen, rundt 400 kroner for en pittelitt oppgradert utgave av et billigspill på PC/et Live Arcade-spill («Actionloop» er DS-versjonen av PC-spillet «Puzz Loop», som utviklerne av «Zuma» til PC/360 er kraftig inspirert av) er veldig, veldig stivt.

Ny DS-favoritt

Hvis du er ute etter et nytt tenkespill til DS, vet du herved hvilket du bør kjøpe. «Actionloop» er morsomt, avhengighetsdannende og utfordrende – og det holder i massevis for oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere