ULLERN: Det er ikke akkurat «beste vestkant» som møter oss når vi trer inn i garderobeanlegget for fotball på Ullernbanen, som Oslo kommune har ansvaret for. Bortsett fra den sedvanlige, fuktige garderobelukten, så føles det som soppsporene setter seg i nesen etter et overblikk.

Farlig

Kort oppsummert: Svartsopp i tak, vegger og dusjgulv. Elektriske installasjoner som ligger åpent i dusj og garderobe. Rustne rør og maling som flasser av i dusj. Fliser som er i ferd med å løsne fra veggene. Avskallede gulv og dør ut hvor vegg på begge sider er rast ut med fri sikt ut. Ødelagt, rusten rist i den ene garderoben som barn daglig bruker. Et eneste nedslitt toalett som jenter nekter å bruke.

– Nå er det krise. Det et under at det har gått bra så langt. Vi er redd for at helsemyndighetene vil stenge hele anlegget. Som du ser er jo dette direkte helsefarlig, sier daglig leder i Ullern fotball, Hans U. Skageng.

Les også: Iskjøleanlegget på Ullernbanen blir fredet

– Får aldri svar

– Vi har vært tålmodige i mange år og har gjentatte ganger henvendt oss til Bymiljøetaten for å få gjort noe med forholdene. Vi får aldri ordentlig svar og får bare høre fra etaten om hva som skjer eller ikke skjer de ganger vi henvender oss direkte, sier leder av Ullern idrettsforening, Svein Storjord.

– Representanter for Bymiljøetaten har vært her årlig og når de går konkluderer de med at noe må gjøres, men det skjer altså ingenting, sier Skageng.

Uprofesjonell

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H) er hoderystende over forholdene.

– Jeg opplever etaten som uprofesjonell. I flere sammenhenger roper vi på samarbeid for å finne løsninger, uten å få respons. Til og med når bydelen tilbyr å komme med penger er det null respons. Jeg er svært forundret over at en etat kan opptre på denne måten, sier Pedersen.

I juni i år mottok bydelen en fremdriftsplan fra Bymiljøetaten hvor det skulle vurderes rehabilitering av anlegget, leie/kjøp av modulbrakker eller alternativet: Anlegget kan ikke prioriteres for tiltak. Det ble lovet at det skulle komme en rapport med anbefaling innen 13. juli.

Les også: Ullern fotball får 500 000 av bydelen

Ingen rapport

Det kom ingen rapport og ingen annen informasjon fra etaten. I august henvendte idrettsforeningen seg til etaten og fikk blant annet som svar at det ble innhentet priser og ingen beslutning var tatt. Så ventet man august og september. I begynnelsen av oktober tar idrettsforeningen kontakt igjen og får beskjed om at etaten ikke har penger til å gjøre noe med dette, men at det er sendt rapport om dette til bydelen. Her spør etaten ifølge seg selv om bydelen har midler å bidra med.

– Ingen i bydelen er kjent med noen form for henvendelse eller rapport. Vi vil vurdere å bistå med midler, men da må vi jo vite hva som skjer, sier Pedersen

Estetiske hensyn

Før møtet har Akersposten henvendt seg til pressekontakt i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg, med spørsmål om status i saken. Bratteberg svarer at Plan- og bygningsetaten ikke anbefaler modulbrakker av estetiske hensyn og at det ikke finnes budsjettdekning for en dyrere løsning.

– Det skulle jo bydelen gjerne ha visst, kommenterer Pedersen.

Akersposten henvender seg på nytt til etaten med spørsmål om hvordan dette er formidlet til idrettsforening og bydel i og med at det ikke finnes spor av dette i etatens offentlige journal.

Bratteberg skriver i mail at han regner med at det har vært muntlige orienteringer om dette, men at det vil komme en rapport fra saksbehandler i løpet av oktober.

– Takk til Akersposten som klarer å fremskaffe et ordentlig svar. Jeg vil etterlyse rapporten hos Bymiljøetaten som skal være sendt oss tidligere og da lurer jeg på hva som er nytt i den neste rapporten. I første omgang må vi ta sikte på å gjøre garderobeanlegget noenlunde brukbart, uten å måtte foreta en totalrenovering, sier Pedersen.

Skageng viser til at Ullerns seniorlag ligger an til å kunne rykke opp i Oddsligaen (2. divisjon).

– Norges Fotballforbund vil neppe godkjenne dette anlegget. Vi får bare håpe på dispensasjon, sier Skageng, som viser til at Ullen IF er den største bidragsyteren til barne- og ungdomsarbeid i bydelen med sine cirka 1600 medlemmer.