RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et van(n)vittig luksushotell

(Cresent Hydropolis Resorts)
Sist oppdatert:
Akkurat nå ferdiggjøres det som skal bli verdens flotteste – og ikke minst verdens første luksushotell under vann – i Dubai.

(LXUS.no) Slik det er lagt opp vil gjestene bli ønsket velkommen på land, så blir de transportert av et tog gjennom en tunnel – før de endelig kommer frem til hotellet og de 220 suitene beliggende i undervannsmiljøet.

Som nesten alle andre prosjekter i Dubai er dette en gigantisk og meget krevende konstruksjon som dekker et område på størrelse med Hyde Park i London.

MER LUKSUS PÅ NETTAVISENS LUKSUS-SIDER

En lidenskap

”Hydropolis er ikke et prosjekt, det er en lidenskap!” forteller Joachim Hauser entusiastisk. Han er designeren og entrepenøren av hotellet. Hans futuristiske visjon blir nå en virkelighet 20 meter under vannskorpa i den Arabiske Gulfen. Herligheten bygges like utenfor Jumeirah Beach – og ikke langt unna det 7-stjerners hotellet, Burj-Al Arab.

Budsjettet sprenges nok helt sikkert, men er prosjektert med i overkant av 1,6 milliarder norske kroner. Til sammenligning koster vår nye opera i Bjørvika over 7 milliarder(!).

Det er dog ikke mange steder i verden man ville igangsatt et slikt prosjekt, bortsett fra Dubai.

hydropolis art2 460
hydropolis art2 460
Slik vil landstasjonen til Hydropolis se ut. Herfra vil undervannstoget ta deg til hotellet som ligger på 20 meters dyp.

Her skal man bygge det største, flotteste, høyeste – og ikke minst umuligste. Ryktene forteller at oljen vil ta slutt innen 20 år, og at det er derfor det bygges og bygges i kanskje verdens største byggeplass om dagen. Turisme vil nok bli den viktigste inntektskilden om noen år.

Det er vel derfor at Hans Kongelige Høyhet Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, Kronprinsen av Dubai har viet sin siste ”ledige” strandtomt til dette prosjektet.

SE OGSÅ BILDER FRA SHEIKENS ØY-RIKE "THE WORLD"

Alle involverte i prosjektet skryter av Dubai’s leder, og sier han er en dyktig mann med flotte visjoner for sitt land, og han har fått over 150 forskjellige firmaer til å samarbeide godt i dette prosjektet.

- Det har vært mange visjoner om å bygge under vann – som Jules Verne, Jean Gusto og en rekke Japanske arkitekter, men ingen har vært i nærheten av å realisere drømmen, sier Hauser.

hydropolis art 460
hydropolis art 460
Slik vil det van(n)vittige hotellet se ut fra overflaten. Under dette befinner det seg 220 ultra-luksuriøse suiter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere