Gå til sidens hovedinnhold

Et verdig punktum for «GTA»

Med underholdende «Ballad of Gay Tony» sier Rockstar farvel til Liberty City.

BILDENE: Klikk deg gjennom karusellen over for alle bildene fra «The Ballad of Gay Tony».

Utvidelsespakken «The Ballad of Gay Tony» er det tredje og siste kapittelet i fortellingen om New York-etterligningen Liberty Citys underverden. Tidligere har vi lært den hevnlystne østeuropeeren Niko Bellic og motorsykkelgjeng-medlemmet Johnny Klebitz å kjenne, nå har turen kommet til livvakten og nattklubbdeleieren Luis Fernando Lopez.

Engasjerende historie

Luis jobber for den narkomane og ødelagte Gay Tony, som har klart å kjøre nattklubbimperiet sitt skikkelig i grøfta. Brorparten av spillet går ut på at du utfører oppdrag for diverse gærne kreditorer, i tillegg til at Luis småflørter med andre arbeidsgivere.

Historien er like spennende som i både originalen og «The Lost and The Damned»-utvidelsen. Luis er en litt mer todimensjonal hovedperson enn de to andre, men fortellingen er likevel engasjerende, overraskende og full av mektige og til tider rørende hendelser.

Strålende figurer

Som vanlig fortjener spesielt figurgalleriet skryt. Rockstar serverer enda en gjeng komplekse og minneverdige karakterer, med den arabiske pappagutten Yusuf Amir som den største stjernen. Han er fryktelig glad i ting som ikke kan kjøpes og sender Luis ut på de villeste oppdragene hittil sett i «GTA IV», uten at jeg vil avsløre noe.

Se gameplay fra «The Ballad of Gay Tony»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Oppdragene er generelt litt løsere i snippen i «Ballad of Gay Tony», blant annet skal du plage en blogger, delta i triatlon med ulike kjøretøy og være kongen av dansegulvet. Uansett hva du får beskjed om å gjøre, oppgavene er like varierte, kreative, underholdende og godt designet som i de to andre kapitlene.

Gammeldags mekanikk

Dessverre kan ikke det samme sies om selve spillet og det er det eneste jeg har å utsette. «Grand Theft Auto IV» er ikke lenger like imponerende rent teknisk og en del av spillmekanikkene føles gammeldagse.

Det svarteste fåret er kampsystemet, sammenlignet med konkurrentene er det statisk og kranglete. Siktet har fortsatt problemer med å låse seg fast og knyttnevekampene lider av at figuren din reagerer tregt.

Mye å gjøre

Heldigvis lærer du deg å leve med kampsystemet og selv om Liberty City ikke er like flott lenger, er byen like levende og interessant å utforske nå som da «GTA IV» ble sluppet i april 2008. Jeg tar fortsatt meg selv i å kjøre rundt og bare se på menneskene, bygningene og folkelivet.

Hvis du liker å gjøre ting som ikke har noe med historien å gjøre, kommer du for øvrig til å få ekstra mye moro ut av «Ballad of Gay Tony». Blant annet kan du spille golf, drive med basehopping og slåss for penger. Takket være dette varer en allerede lang utvidelse, historien tar et sted mellom 6 og 8 timer å komme gjennom, enda lengre.

Klar anbefaling

På tross av at selve spillet begynner å slå litt sprekker, anbefaler jeg «The Ballad of Gay Tony» på det varmeste. Du lærer deg å leve med feilene og historien er engasjerende, figurene artige og minneverdige, oppgavene varierte og underholdende og utvidelsen byr på masse innhold.

«Ballad of Gay Tony» kan enten kjøpes fra Xbox Live eller i butikk som en del av «Episodes of Liberty City». Den eneste forskjellen er at du i sistnevnte får med en radiostasjon som spiller åttitallsmusikk.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget