RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Elijah Wood Ringenes herre - to tårn Frodo
Elijah Wood Ringenes herre - to tårn Frodo

Et vidunderlig stykke film

Sist oppdatert:
Den første DVD-utgivelsen av "To Tårn" er nå tilgjengelig i butikkene, og det er ingenting annet å si enn at dette er et vidunderlig stykke film.

Når Peter Jackson fikk oppgaven om å gjøre vidunderet som var "Ringenes Herre" om fra bok-kunst til filmkunst var det mange forståsegpåere som ristet på hodet. Eller, det var kanskje ikke så mange, men nok til at norsk presse fikk sitert mange nok utenlandske kilder uten å tenke selv.

Nå, noen år etter, har pipa fått en helt annen melodi. Peter Jackson blir framstilt som en stor filmkunstner og til og med de mest seriøse filmskribenter sier de gleder seg til at han skal lage en remake av " King Kong."

Nummer to er nummeret større

To Tårn er film nummer to i trilogien, og er enda det lille hakket bedre enn sin forgjenger. Det lille hakket man rett og slett ikke trodde skulle være mulig. Skuespillerne gjør det lille ekstra og historien har mer fart, driv og spenning. Slik er det selvfølgelig også i boken, så det skulle jo egentlig bare mangle.

Likevel er det geniale som Peter Jackson har klart, men som mange filmkunstnere glemmer når de skal lage film av bok: Man kan ikke fortelle nøyaktig den samme historien. Peter har sammen med sin samboer skrevet et manus som er film, og bruker boken lojalt der han må - og tar seg friheter der han må.

Resultatet er en vidunderlig film, virkelig "my precious."

Førpremiere

På DVD-utgaven får du en ti minutters dokumentar om "Atter en Konge" - som ser ut til å bli den beste filmen i hele trilogien, samt noe annet smårask som faktisk er interessant.

Så får det heller være at vi må vente noen måneder før den virkelige DVD-utgaven av "Atter en Konge" kommer med en halv time ekstra filmmateriale og alt det ekstramaterialet som kan krype og gå.

Inntil da er dette den beste DVD-platen på markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere