RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etablerer felles oljefront

Sist oppdatert:
For kort siden opplevde Kina og Indias statsoljeselskaper å by mot hverandre i jakten på oljereserver. Nå samtaler de om et samarbeid
Det indiske statsoljeselskapet oil & Natural Gas Vorp, ONGC har nå innledet samtaler Kinas to staskontrollerte oljeselskapet CNPC og Sinopec.

Målet er ifølge FInancial Express at de to landenes statsoljeselskaper sammen skal by på nye olje- og gassressurser internasjonalt. Verdens to mest folkerike land er begge nettoimportører av olje og gass samtidig som begge opplever en kraftig økning i etterspørselen.

- Vi er i samtaler med kinesiske olje og gasskonsern som CNPC og Sinopec for felles aktiviteter. Vi har begge tapt for hverandre i internasjonale anbud for lete- og produksjonsprosjekter. Anbudssamarbeid vil holde prisene nede, sier styreformann Subir Raha i ONGC til avisen.

Så sent som for en uke siden møtte selskapene hverandre på anbudsarenaen da det canadiske oljeselskapet PetroKazakhstan kom i spill. Kineserne gikk vinnende ut av budkampen, men til en høy pris.

En intensjonsavtale mellom selskapene kan foreligge i nær fremtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere