RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etablerer ny gassbørs

Sist oppdatert:
Den nordiske kraftbørsen Nord Pool har fått med seg det danske oljeselskapet DONG på etableringen av en gassbørs
Nord Pool og selskapet DONG Transmission har nedsatt en felles arbeidsgruppe som går under navnet GasPool2004. Gruppen skal undersøke muligheten for etableringen av en dansk gassbørs. Planene vil presenteres i april 2004, heter det i en melding fra DONG.

Den første januar 2004 åpnes det danske gassmarkedet for full konkurranse. De danske gassdistribusjonsselskapene og DONG Transmission har gjennom Gasmarked2004-prosjektet skapt de forretningsmessige, juridiske, administrative og tekniske rammer for at naturgasskundene kan velge mellom de gassleverandører som er klar til å delta i det nye gassmarkedet, heter det i pressemeldingen fra DONG.

- Et viktig element i den videre utviklingen av gassmarkedet er etableringen av rammene for hvorledes aktørene på markedet kan handle med hverandre – det vil si å skape en handelsplass for gass, skriver DONG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere