Gå til sidens hovedinnhold

Etablering av ny enhet splitter politiet i Hordaland

Bergen (NTB): Politimesteren i Hordaland ønsker seg en egen gruppe som bare skal jobbe med de tyngste straffesakene. Forslaget skaper full strid i politiet.

Særlig er det uenighet om at denne gruppen skal være styrt av en leder med juridisk bakgrunn. Da saken var oppe til megling tidligere denne måneden, ble det brudd mellom arbeidsgiver og to av arbeidstakerorganisasjonene, skriver Bergens Tidende.

Kjetil Rekdal, leder for Politiets Fellesforbund i Hordaland, mener lederen av en slik enhet tvert imot bør ha politifaglig utdanning.

- Juridisk bakgrunn uten kunnskap om det politifaglige gir ikke de nødvendige kvalifikasjonene, sier han og mener forslaget undergraver politifaget.

Leder for politijuristene i fylket, Ole Bjørn Mevatne, påpeker at fremtiden til det norske politiet ikke kan løses ved interne stridigheter.

Den foreslåtte gruppen har fått navnet Felles kriminalenhet og er ment å samle etterforskere og jurister fra ulike fagfelt. Enheten skal bare med de alvorligste sakene, noe som kan dreie seg om alt fra drap til økonomisk kriminalitet. Ifølge politimester Geir Gudmundsen er hensikten med en slik etablering at politidistriktet blir best mulig rustet til å bekjempe alvorlig kriminalitet og sikre en helhetlig styring og prioritering. Forslaget har tidligere blitt satt ut i livet i Østfold, men måtte avblåses fordi det ikke fungerte, påpeker Rekdal. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene