*Nettavisen* Nyheter.

Etiopia henter hjem borgere fra Saudi-Arabia

Addis Abeba (NTB-AFP): Etiopiske myndigheter har fløyet hjem over 50.000 etiopiske statsborgere fra Saudi-Arabia. Bakgrunnen er saudiarabiske myndigheters brutale framferd mot illegale innvandrere.

Ifølge en talsmann for det etiopiske utenriksdepartementet kommer ytterligere 30.000 etiopiere til å bli hentet hjem i løpet av de kommende ukene.

Etiopia begynte å hente hjem etiopiske statsborgere etter at et sju måneders amnesti mot mennesker som oppholder seg ulovlig i Saudi-Arabia, utløp 4. november.

Siden da har det vært hyppige voldelige sammenstøt mellom saudiarabisk politi og etiopiske innvandrere som forbereder seg på å reise hjem. Minst tre etiopiere har mistet livet i urolighetene.

Svært mange etiopiere reiser til Midtøsten for å få seg jobb. Mange av dem er kvinner som prøver å få jobb som hushjelper. Ifølge offisielle tall reiste 200.000 etiopiske kvinner til utlandet i 2012, ifølge det etiopiske arbeids- og sosialdepartementet.

Ifølge den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO blir mange av fremmedarbeiderne utsatt for fysisk og psykisk mishandling, de får dårlig betalt og har elendige arbeidsforhold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.