RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett av tre aksjefond henger etter

Sist oppdatert:
Bare ett av tre fond slår referanseindeksen for de siste fire årene. Sjekk hvilken fond som gjør det best her
Norske aksjefonds avkastning de siste årene har ikke vært mye å skrive hjem om, skal vi tro en gjennomgang som Finansavisen har gjennomført av avkastningen fra juni 2001 til juni 2005.

Kun 19 av 57 fond slår ifølge avisen sin egen referanseindeks, det vil si den samling aksjer som fondet skal måle seg mot. Altså klarer bare en av tre forvaltere å skape meravkastning i forhold til indeks.

Dette er en stor nedgang fra forrige gang avisen gjorde sin rangering. Da hadde 60 prosent av fondene fått bedre avkastning enn det referanseindeksen skulle tilsi.

- Det er ingen enkel jobb å slå markedet. Er det en ting jeg har lært etter en del år i denne bransjen er det nettopp det. Vi har en ydmyk holdning til dette og har lykkes bra, sier forvalter Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning til avisen.

Holberg får en tredjeplass i rangeringen til Finansavisen, mens det er DnB NOR SMB-fond som gjør det best. På andre plass finner vi Skagen Vekst. På fjerde- og femteplass finner vi henholdsvis Storebrand Verdi og Odin Norge.

De fem bunnplasseringene bekles av Globus Norge, Storebrand Barnespar, Storebrand Pensjonsspar samt Gambak og Delphi Vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere