RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett irakisk oljeselskap

Sist oppdatert:
Det irakisk parlamentet fortsette rå hamre ut den nye oljelovgivningen, og er blitt enige om et felles statsoljeselskap.
Det irakiske parlamentet er mitt i prosessen rundt utformingen av en ny petroleumslov for det krigsherjede landet som besitter blant verdens største oljereserver.

Blant de punktene parlamentet nå har blitt enige om er dannelsen av ett nasjonalt oljeselskap, i motsetning til i dag hvor det opereres med flere selskap på regional basis.

- Dette er et av punktene som det allerede er oppnådd enighet om. Det vil bli et irakisk nasjonalt oljeselskap som vil være et holdingselskap for driftsselskapene, sa Iraks oljeminister Hussain Ali-Shahristani til Dow Jones Newswires i forbindelse med et OPEC-seminar tirsdag.

Ifølge oljeministeren er parlamentet nå enig om 90 prosent av innholdet i utkastet til ny petroleumslov som etter planen skal vedtas og ratifiseres innen utgangen av året.

Ministeren opplyste også at landets sørlige oljeproduksjon nå ligger på rundt 2,1 millioner fat pr. dag, mens kampen for å holde i gang oljeproduksjonen fra de nordlige feltene pågår kontinuerlig. Det er nå tre sabotasjeangrep ukentlig mot rørledninger i nord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere